Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Napovedujemo: TV premiera filma o škofu Slomšku

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 01. 11. 2023 / 05:32
Oznake: Film, Škof
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.11.2023 / 08:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Napovedujemo: TV premiera filma o škofu Slomšku
Celovečerni film o A. M. Slomšku je posnel Studio Siposh. FOTO: Studio Siposh

Napovedujemo: TV premiera filma o škofu Slomšku

Leto dni po premieri v kinematografih in filmski turneji po vsej Sloveniji film Srečen bo čas prihaja na televizijske zaslone in na splet. Igrano-dokumentarni celovečerni film o Antonu Martinu Slomšku bo televizijsko in spletno premiero doživel v novembru.

Na Televiziji Slovenija 1 bodo film premierno predvajali v četrtek, 2. novembra, ob 20.10. Na You Tube kanalu Studia Siposh pa si ga bo mogoče ogledati v nedeljo, 26. novembra, ob 20. uri. 


Srečen bo čas je sodoben filmski portret, ki odkriva ozadje vizionarskega dela Antona Martina Slomška. Iz številnih niti stkana pripoved o človeku, ki je globoko spoštoval okolje, v katerem je odraščal in pozneje deloval. S svojo odločnostjo in velikimi napori je domači kulturni prostor pomikal ob bok drugim evropskim narodom, ki so sredi 19. stoletja doživljali svoj preporod. Srečen bo čas je navdihujoča zgodba o človeku, ki je poznal slovensko dušo in ji vdano posvetil svoje življenje.

Ožbej Romih v vlogi mladega Antona Martina Slomška. FOTO: Studio Siposh.

Preberite tudi: Srečen bo čas in Srečen bo čas – navdihujoča filmska zgodba o Slomšku

Filmska pripoved je stkana iz dveh zgodb, prva sledi Slomškovemu življenju, druga prikazuje svetnikovo dediščino v današnjem času. O njem pričajo tako strokovnjaki, kot vključena, s kančkom domišljije začinjena, kratka igrana filma, v kateri sta Slomška upodobila Ožbej Romih (v mladih letih) in Robert Dragar. Ta interpretirata Slomškovo otroštvo ter predstavita hudomušen pogled na politično dogajanje 19. stoletja na Slovenskem.  

V škofa Slomška se je preobrazil Robert Dragar. FOTO: Studio Siposh. 

Preberite tudi: Ko se pop pevec preobrazi v škofa

Film je bil v slovenskih kinematografih predvajan v preteklem letu in je požel veliko zadovoljstvo publike. Ustvarila ga je ekipa Studia Siposh, ki se osredotoča na krščanske in zgodovinske vsebine. Studio redno ustvarja za ameriško krščansko televizijo EWTN, z vsaj enim projektom letno pa se pokloni tudi domačemu prostoru. Tako že nastaja nov igrano-dokumentarni film o Magdaleni Gornik.   

Nalaganje
Nazaj na vrh