Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Naredi nekaj zase ali kako graditi pozitivno samopodobo

Za vas piše:
Darja Ovsenik
Objava: 07. 01. 2013 / 08:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Naredi nekaj zase ali kako graditi pozitivno samopodobo

V MIC-u organizirajo delavnico, ki nosi naslov Naredi nekaj zase – pa ne v smislu egoističnega uživaštva za kratkotrajno boljše počutje, ampak za krepitev samopodobe mladih, ki se pogosto znajde na zelo nizki ravni.

Danes se v MIC-u začenja delavnica z naslovom Naredi nekaj zase. »Pa saj to ponujajo mnogi,« boste morda ugovarjali. pa ne gre za še eno delavnico masaže, sproščanja in iskanja kratkotrajnega užitka, ampak nekaj povsem drugega.

Naredi nekaj zase – naredi nekaj za svojo pozitivno samopodobo

Danes se med mladimi pojavlja močan občutek lastne vrednosti, velikokrat imajo o sebi zelo slabo samopodobo, kar posledično vpliva tako na odnose v družini kot v družbi. »Na nas so se obrnili tako socialni delavci kot mladi sami, predvsem tisti, ki imajo težave v odnosih in nizko samozavest,« pove Marjana Korošec, ki vodi delavnico Naredi nekaj zase.

Samopodobo gradimo že od rojstva

Samopodobo začnemo graditi že ob rojstvu, nanjo pa vpliva veliko dejavnikov: odnosi v družini, kako starši pohvalijo otroka v svojem razvoju, kako ga spodbujajo k ustvarjalnosti, besede, ki jih uporabljajo, dostikrat zelo močno prizadenejo in ranijo … »Po drugi strani je tu družba, ki postavlja določene norme, ki naj bi bile za vse enake: od idealne teže, uspeha v šoli, merila za sprejetost v družbo, ki niso za vse enako dosegljive, ne nazadnje sošolci in vrstniki, da ne rečem kateri od starejših, ki znajo biti zelo kruti z besedami in dejanji. Vse to pripomore, da otrok, mladostnik oblikuje o sebi zelo slabo samopodobo, kar potem vpliva tudi na odnose do sebe in družbe,« razloži Koroščeva.

»Zakaj bi bil luzer, če sem lahko faca«

Zato so se pri MIC-u odločili za organizacijo delavnic za samopodobo, ki so razdeljena po starostnih skupinah: »Bodi to, kar si« za otroke od 9 do 12 let, »Zakaj bi bil luzer, če sem faca« za mlade od 13 do 19 let in »Naredi nekaj zase« za mlade od 20 do 30 let.

Delavnica je sestavljena iz 20–26 srečanj in enega konca tedna. Vsako srečanje se prične s kratkim uvodom, meditacijo ali molitvijo, potem vsak udeleženec pove, kako je preživel teden, nato pa je za vsako srečanje določena tema. Skupine so sestavljene iz največ 12 udeležencev, tako da lahko vsak pride do besede.

Povabilo vsem mladim

»Naredi nekaj zase in se udeleži delavnice za razvijanje pozitivnega občutka lastne vrednosti, namenjene mladim od 20. do 30. leta, ki želijo okrepiti svojo samopodobo in bo v MIC-u vsak ponedeljek ob 17.30 do 19.00. Možnost priključitve je še do danes,« vabijo na MIC-u.


Foto: arhiv Družine / T. S.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh