Zapri
Iskanje

Naši odnosi na preizkušnji

Objava: 14. 08. 2022 / 06:56
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.08.2022 / 07:05
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Naši odnosi na preizkušnji

Naši odnosi na preizkušnji
Počakati v vrsti in se ne prerivati ali godrnjati, če je človek pred menoj nekoliko bolj neroden pri plačevanju; potrpežljivo prenašati nerodnost drugega in ne uporabljati »krepkih« besed, če ni vse tako, kot se meni zdi, da bi moralo biti … FOTO: Tatjana
Gradivo Slovenskega katehetskega urada za družine za nedeljo, 14. avgusta (20. nedelja med letom).

Razmislek o temi (Lk 12,49-53)

O današnjem evangeliju bi lahko rekli, da Jezus v njem spodbuja in razume družinske nesporazume. Zadnje gotovo drži, o prvem pa bo treba nekoliko razmisliti. Kaj pomeni »biti goreč za Kristusa«? Težko bomo našli enovit odgovor. Prepričani pa smo lahko, da gorečnost za pravičnost, resnico, dobroto … lahko vznemiri prenekaterega, ki si želi na »poceni način najdražjo stvar«. Jezusova gorečnost za Božjo stvar ga je stala življenja. Koliko smo se pripravljeni opeči v prizadevanju za dobro? Počakati v vrsti in se ne prerivati ali godrnjati, če je človek pred menoj nekoliko bolj neroden pri plačevanju; potrpežljivo prenašati nerodnost drugega in ne uporabljati »krepkih« besed, če ni vse tako, kot se meni zdi, da bi moralo biti … Še bi lahko naštevali, morda pa bomo ob skupnem branju evangelija začutili Jezusovo hrepenenje, da bi se Božje kraljestvo kot močan ogenj razplamtelo tudi med našim narodom.


Predlogi za pesmi

Ti, ki vir življenja si zame, Jezus Kristus je naš rešenik, Svetel plamen.

Vprašanja za pogovor v družini

Kaj v naši družini največkrat vodi v prepir? Kako se takrat vedemo in kaj si želimo? Kako bi več časa porabili za Boga in manj za naše medsebojne konflikte?

Gradivo za družine je pripravil Slovenski katehetski urad.

Dejavnost: Zajček našega počutja

Potrebujemo dva papirnata kozarca, list papirja, lepilo in škarje. Na list narišemo zajčjo glavo z ušesi, izrežemo in prilepimo na zunanjo stran prvega kozarca, nato izrežemo luknjo v kozarcu, kolikor je velikost zajčje glave (brez ušes). Nato narišemo štiri »obraze počutja«: npr. J, L, K, navdušenje (v velikosti zajčjega »obraza«), izrežemo in prilepimo na drugi kozarec. Ta kozarec vstavimo v prvega in zajec našega počutja gre lahko v akcijo.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805



Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Kupi v trgovini

Drugi priročniki
19,90€ Poglej izdelek: Vsiljivka v družini
Nalaganje
Nazaj na vrh