Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Naslednje taizejsko srečanje v Strasbourgu

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 02. 01. 2013 / 08:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Naslednje taizejsko srečanje v Strasbourgu

Freiburški nadškof Zollitsch: izvrstna priložnost, da se počutimo kot del skupnosti evropskih držav.

Naslednje, 36. taizejsko molitveno srečanje mladih ob prelomu leta 2013/2014 bo ekumenska skupnost priredila v Strasbourgu v francoski pokrajini Alzaciji. Na srečanje vabita evangeličanska in katoliška Cerkev v Alzaciji in nemškem Badnu, so na silvestrovo oznanili predstavniki taizejske ekumenske skupnosti v Rimu in freiburški nadškof Robert Zollitsch. V italijanski prestolnici se danes zaključuje 35. evropsko molitveno srečanje mladih, ki se ga je tokrat udeležilo okoli 40.000 'romarjev zaupanja'.

Med bogoslužjem ob prelomu leta je nadškof Zollitsch v freiburški stolnici v luči napovedanega naslednjega taizejskega srečanja v tem delu Evrope pojasnil, kako lahko na deset tisoče mladih iz celotne Evrope na tovrstnem srečanju 'bolje spozna evropski okoliš, izkusi tukajšnje gostoljubje in si nato z novim elanom v bližnjih in daljnih krajih po Evropi prizadeva za mir in medsebojno zaupanje'. Za gostoljubne cerkvene skupnosti vseh veroizpovedi in za deset tisoče družin, ki bodo odprle vrata svojih domov mladim romarjem, pa je lahko srečanje priložnost, da se počutijo kot del skupnosti evropskih držav, ki še naprej skupaj rastejo in se razvijajo.

Ekumensko skupnost v Taizeju je leta 1940 ustanovil Švicar Roger Schutz (1915-2005). Skupnost že desetletja v svojo sredo priteguje mlade z vsega sveta.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh