Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nasprotniki omejevalnih ukrepov spet protestirajo

Za vas piše:
M. M.
Objava: 05. 10. 2021 / 19:52
Oznake: Ukrepi
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.10.2021 / 20:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nasprotniki omejevalnih ukrepov spet protestirajo
Protestniki so se nekaj pred 17. uro odpravili po ulicah Ljubljane. FOTO: STA

Nasprotniki omejevalnih ukrepov spet protestirajo

Nasprotniki ukrepov za omejitev širjenja koronavirusa so se ta teden zbrali na Trgu republike pred poslopjem parlamenta, ki ga je policija pred tem ogradila in zavarovala.

Kot je sporočila policija, je bil shod razpuščen, zatem pa je vse pozvala, naj mirno zapustijo središče prestolnice in upoštevajo navodila in ukaze policistov, navaja STA.

S Trga republike po ulicah Ljubljane

Prvi protestniki so se na Trgu republike začeli ob 15. uri, po uvodnih govorih pa so se protestniki odpravili po ulicah Ljubljane. Policija je proti protestnikom približno ob 17. uri uporabila vodni top in solzivec. Protestniki so nato nekaj pred 18. uro prek Gregorčičeve ulice ponovno skušali priti do Slovenske ceste, a jih je policija zaustavila.

Nad policiste s kamni in steklenicami

Udeleženci protesta so se nato odpravili proti Tržaški cesti, zavili so v Rožno dolino in zatem proti Tivoliju. Tam je policija zoper protestnike uporabila vodni top in solzivec. Protestniki so po navedbah očividcev proti policiji metali pirotehnična sredstva, kamne, steklenice in druge predmete.

Matej Tonin: Hvala policistkam in policistom

Obrambni minister Matej Tonin se je glede dogajanja v prestolnici odzval na spletnem omrežju Twitter in med drugim zapisal, da so napadi in nasilje povsem nesprejemljivi ter se zahvalil policistkam in policistom.


Nalaganje
Nazaj na vrh