Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Nebeške počitnice« za turiste v župniščih

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 21. 11. 2014 / 10:42
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:20
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Nebeške počitnice« za turiste v župniščih

Katoliška Cerkev v Avstriji dopustnikom daje na voljo sodobne apartmaje.

Župnišča v Avstriji odpirajo svoja vrata turizmu: pod geslom »Nebeške počitnice« naj bi v neposredni bližini župnišč uredili sodobne apartmaje, pot v tej pobudi pa utira župnija Pichl pri Schladmingu na počitniškem območju Schladming-Dachstein. Tik pred začetkom zimske sezone lahko dopustniki na avstrijskem Štajerskem od 27. novembra dalje prenočijo v dveh apartmajih, kot so minuli četrtek sporočili s škofije Graz-Seckau.



Pobudo po vsej Avstriji udejanja katoliška Cerkev v sodelovanju s turistično pisarno, temeljna zasnova pa je usmerjena v individualne želje posameznih uporabnikov apartmajev in vključevanje krajevnih cerkvenih danosti v turistično ponudbo. Turistom bodo denimo na voljo duhovne spodbude, pohodi v spremstvu krajevnih gorskih vodnikov, tistim, ki se bodo odločili za samooskrbo, pa bodo na voljo območni prehrambeni izdelki, bodisi za takojšnje zaužitje ali pa za pripravo v apartmajih.

Prvi apartmaji na počitniškem območju Schladming-Dachstein so že na voljo v središču Pichl-Preunegga, nedaleč od smučarskih strmin. V naslednjih mesecih je predvidena obnova večjega števila župnišč po vsej Avstriji, že spomladi prihodnje leto naj bi svoja vrata gostom odprlo župnišče Tieschen na območju »štajerskih toplic« (www.himmlisch-urlauben.com).

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh