Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Nedelja je Gospodov dan!'

Objava: 21. 07. 2009 / 15:59
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Nedelja je Gospodov dan!'

Francoski škofje svarijo pred degradacijo nedelje

Francoski škofje svarijo evropske vernike pred 'premlačno' zaščito nedelje. Povod za njihovo opozorilo je odločitev francoskega predsednika Nicholasa Sarkozyja, da na turističnih območjih odpravi omejitev nedeljskega dela. Večina Francozov sicer zagovarja dela proste nedelje.

Škof iz Le Havra, Michel Guyard, ki je pri Francoski škofovski konferenci odgovoren za socialna vprašanja, je v pogovoru za Radio Vatikan povedal, da je zakon o 'liberalizaciji' nedeljskega počitka popolnoma nepotreben. Po njegovem mnenju pomeni že najmanjša motnja nedeljskega počitka banalizacijo nedelje kot dela prostega dneva. Škofje sicer ne zagovarjajo strogih predpisov samih po sebi, gre za to, pravijo, da spoštujemo dan počitka. Nedelja ni običajen delovni dan. Za nas kristjane pa je temeljnega pomena, saj je nedelja Gospodov dan.

Francosko gospodarstvo bi si z dodatnim dnevom odprtih trgovin lahko precej opomoglo, menijo predsednik Sarkozy in francoski gospodarstveniki. Z nedeljskim odprtjem trgovin na turističnih območjih bi lahko ustvarili 15.000 novih delovnih mest. K temu pa škof Guyard dodaja, da ljudje preprosto morajo imeti en dan skupnega počitka. Pravi sicer, da je realist in da ne misli, da se svet v nedeljo ustavi. Vlaki vozijo tudi ob nedeljah, bolnišnice so odprte vsak dan. Ne gre za to, nadaljuje škof, da bi obstajal dan brez kakršnegakoli dela, dan, ko nihče ne bi smel delati. Moramo pa imeti dan, za katerega velja, da večini ni potrebno delati.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh