Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nedelja v Evropi še ni ne-delja

Objava: 31. 03. 2009 / 08:46
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nedelja v Evropi še ni ne-delja

Pobudo za zaščito nedelje kot dela prostega dneva je v Evropskem parlamentu do sedaj podpisalo 197 evropskih poslancev. Kot je razvidno s spletne strani parlamenta, manjka torej še 200 podpisov, da bo pobuda lahko sprejeta. Poslanci imajo čas še do 7. maja. Če naj bi pobuda veljala kot sklep Evropskega parlamenta, jo mora podpisati več kot polovica 785 poslancev.

Pobuda, ki jo je sprožila skupina poslancev iz petih političnih frakcij, od 27 držav članic zahteva obvezujočo pravno zaščito nedelje kot dela prostega dneva. Pobudo podpirajo tudi Komisija škofovskih konferenc pri Evropski zvezi (COMECE), evangeličanska Cerkev v Nemčiji in anglikanska Cerkev v Veliki Britaniji.

Pri glasovanju o evropskem delovnem času sredi lanskega decembra je predsednik Evropskega parlamenta Hans-Gert Pöttering predlog za večjo zaščito nedelje označil kot nedopustnega in ga ni uvrstil med glasovanje. Pöttering se je že pred tem opredelil proti enotnim predpisom o dela prosti nedelji na evropski ravni. Po njegovih besedah ni potrebe, da bi po celotni Evropi veljali enaki predpisi, ampak naj bi si vsaka država članica pustila nekaj prostora tudi za lastne odločitve.

Za zaščito nedelje se zavzemajo predvsem poslanci krščansko-demokratskih strank.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh