Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nedemokratičen izbris

Objava: 24. 08. 2010 / 09:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nedemokratičen izbris

Na junijski seji Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide je predsednica odbora in poslanka SD dr. Andreja Črnak Meglič napovedala, da vodje Civilne iniciative za družino in pravice otrok ne bo povabila na naslednjo sejo odbora.

Aleš Primc, vodja Civilne iniciative za družino in pravice otrok, nam je posredoval izjavo za javnost v zvezi z uresničitvijo groženj dr. Andreje Črnak Meglič, da na naslednjo sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide ne bo vabila vodje Civilne iniciative za družino in pravice otrok. Izjavo v celoti objavljamo na naši spletni strani.

Nedemokratičen izbris

Na junijski seji Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide je predsednica odbora in poslanka SD dr. Andreja Črnak Meglič napovedala, da vodje Civilne iniciative za družino in pravice otrok ne bo povabila na naslednjo sejo odbora. Iz vabila na sejo odbora, ki bo 1. septembra 2010, in je objavljeno na spletni strani Državnega zbora, je razvidno, da svoje grožnje uresničuje, saj je Civilna iniciativa za družino in pravice otrok izbrisana iz seznama vabljenih.

Gre za novo v vrsti nedemokratičnih potez predsednice odbora, ki se že ves čas obravnave spornega predloga Družinskega zakonika na Odboru za delo, družino, socialne zadeve in invalide postavlja nad demokracijo, demokratične standarde in poslovnik Državnega zbora. Tako je zavrnila preko 300 posameznikov in organizacij, ki so izrazili željo, da bi sodelovali v zakonodajnem postopku obravnave spornega predloga Družinskega zakonika; na dežju pred Državnim zborom je pustila stati več kot 200 ljudi, ki so želeli sodelovati na seji odbora; v času razprave je večkrat neupravičeno segala v besedo zagovornikom družine in pravice otrok do mame in očeta ter jim skrajševala njihove razprave, ki so bile v primerjavi z mnogimi drugimi zelo vsebinske in mnogo krajše; po krivici z obsodbo sovražnega govora je na zadnji seji odvzela besedo vodji Civilne iniciative za družino in pravice otrok itn.

Sedaj je Civilno iniciativo za družino in pravice otrok, ki šteje skoraj 60.000 podpisnikov izključila iz razprave ter za to navedla razlog: ker je vodja Civilne iniciative uporabljal šahovsko uro in z njo meril čas.

Uporaba ure in merjenje časa v Državnem zboru Republike Slovenije nista prepovedana, nasprotno, na plenarnih sejah ura celo določa čas razprav in »jemlje besedo«. Tudi večina poslank in poslancev ima v prostorih Državnega zbora uro. Ure in z njimi povezano merjenje časa so v Državnem zboru torej nekaj najbolj običajnega, zato je argument predsednice odbora, zakaj predstavnik Civilne iniciative za družino in pravice otrok ne sme sodelovati na seji odbora krivičen, neupravičen, nedemokratičen in nezakonit.

Civilna iniciativa za družino in pravice otrok zato prosi in poziva dr. Andrejo Črnak Meglič, da vodjo Civilne iniciativo za družino in pravice otrok povabi na sejo odbora, ki bo 1. septembra 2010. Do seje je še dovolj časa, da se pošlje vabilo. Če dr. Andreja Črnak Meglič ne zmore dovolj trezne presoje, prosimo Boruta Pahorja, predsednika Vlade RS in predsednika SD, dr. Pavla Gantarja, predsednika Državnega zbora RS ter njene strankarske kolege, da ji oni pojasnijo, da njeno ravnanje ni primerno demokratičnim standardom slovenskega parlamenta. Če dr. Andreja Črnak Meglič njihovih pojasnil ne bo zmogla sprejeti predlagamo, da omenjeni predlagajo njeno zamenjavo z mesta predsednice Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide in s tem omogočijo demokratično obravnavo spornega predloga Družinskega zakonika v Državnem zboru RS.

Civilna iniciativa za družino in pravice otrok je najbolj množično civilnodružbeno gibanje v Sloveniji, ki si prizadeva za temeljno naravno in človekovo pravico vsakega otroka do mame in očeta ter nasprotuje posvojitvam otrok v istospolne zveze in izenačitvi zakonske zveze in istospolne skupnosti. Simbolni Izbris skoraj 60.000 ljudi iz parlamentarne razprave pomeni grobo teptanje demokratičnih standardov, temeljnih človekovih pravic in svobode govora.

Aleš Primc
vodja Civilne iniciative za družino in pravice otrok

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh