Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Neil Gorsuch je novi vrhovni sodnik ZDA

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 11. 04. 2017 / 08:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Neil Gorsuch je novi vrhovni sodnik ZDA

Predsednik Trump je prepričan, da se bo Gorsuch zapisal v zgodovino kot eden velikih vrhovnih sodnikov.
Neil Gorsuch, 49-letni zvezni prizivni sodnik iz Denverja v Združenih državah Amerike, je včeraj v Beli hiši opravil dve prisegi na položaj vrhovnega sodnika ZDA, kamor ga je na izbiro predsednika Donalda Trumpa minuli petek potrdil ameriški senat s 54 glasovi proti 45. Gorsuch je najprej opravil zasebno ustavno prisego, nato pa še javno, da bo spoštoval zakone in sodil nepristransko.



Po prisegi se je vsem pristojnim zahvalil za zaupanje: »Nikoli ne bom pozabil, da se od tistega, ki mu je veliko dano, tudi veliko pričakuje. Obljubljam, da bom storil vse, kar je v moji moči, da bom zvesto služil ustavi in zakonom tega velikega naroda«, je dejal.

Predsednik Trump je prepričan, da se bo Gorsuch zapisal v zgodovino kot eden velikih vrhovnih sodnikov, saj je globoko zvest ustavi in bo sodil objektivno na podlagi zakonov in ne osebnih prepričanj.

Gorsuch je 113. vrhovni sodnik ZDA in edini protestant (episkopalec) na položaju. Trenutno je na sodišču pet katoličanov in trije judje. Gorsuch je v svoji sodni zgodovini večkrat izkazal naklonjenost verskim organizacijam oziroma verskim svoboščinam. Na položaju vrhovnega sodnika bo nasledil pokojnega Antonina Scalio, njegovo imenovanje pa so pozdravili tudi zagovorniki svobode veroizpovedi in organizacije za življenje.

Vir: STA / Radio Ognjišče
Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh