Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nekatere skupine od petka brezplačno z javnim mestnim prevozom

Za vas piše:
M. M.
Objava: 29. 09. 2021 / 11:28
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.09.2021 / 11:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nekatere skupine od petka brezplačno z javnim mestnim prevozom
Fotografija je ilustrativna. FOTO: Tatjana Splichal

Nekatere skupine od petka brezplačno z javnim mestnim prevozom

Upokojenci, osebe nad 65 let, invalidi in vojni veterani, ki imajo brezplačno vozovnico za območje Slovenije, bodo imeli od 1. oktobra tudi brezplačen prevoz v mestnem prometu v Ljubljani in Mariboru.

Ministrstvo za infrastrukturo je s pogodbama med Mestnima občinama Ljubljana in Maribor ter obema javnima podjetjema, ki izvajata mestni prevoz potnikov (LPP in MARPROM), zagotovilo brezplačen prevoz v mestnem prometu za omenjene skupine prebivalstva.

Kako do nove vozovnice?

Vsi upokojenci, osebe starejše od 65 let, invalidi, imetniki evropske kartice ugodnosti za invalide in vojni veterani, ki že imajo kartico IJPP (rdeča kartica) in vozovnico za območje Slovenije se bo nova vozovnica za mestni promet avtomatsko zapisala na kartico ob prvi vožnji z medkrajevnim prevozom ali mestnim prevozom potnikov. Za zanesljiv zapis pozivajo potnike, da držijo kartico na terminalu od tri do pet sekund.

Oddaja vloge za brezplačno vozovnico

Vsi upravičenci do vozovnice za upokojence, osebe starejše od 65 let, invalide, imetnike evropske kartice ugodnosti za invalide in vojne veterane, ki še niso uveljavljali pravice do vozovnice za območje Slovenije, oddajo vlogo za brezplačno vozovnico na enem od prodajnih mest. Na podlagi vlog, ki jih bodo posamezniki oddali od 30. septembra dalje, bodo dobili kartico in vozovnici za območje Slovenije in za mestni prevoz.

Imetniki zelene URBANE

»Vsi imetniki zelene imenske kartice URBANA, na kateri imajo tudi druge pravice (na primer kartico za knjižnico) lahko obdržijo to kartico. Za uveljavitev pravice do brezplačne vozovnice za mestni promet morajo obiskati prodajno mesto LPP, oddati vlogo za vozovnico Slovenija in predložiti obstoječo kartico URBANA. Na prodajnem mestu jim bodo kartico nadgradili in nanjo zapisali obe vozovnici,« pravijo na ministrstvu.


Nalaganje
Nazaj na vrh