Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nekdanji talec teroristov Boko Haram pri papežu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 28. 01. 2014 / 08:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nekdanji talec teroristov Boko Haram pri papežu

Pariški duhovnik Georges Vandenbeusch je bil član francoske delegacije med obiskom predsednika Hollandea v Vatikanu.

Francoski duhovnik Georges Vandenbeusch, misijonar iz škofije Nanterre v bližini Pariza, ki je v Kamerunu več tednov preživel kot talec teroristične skupine Boko Haram, se je minuli petek v okviru avdience za francoskega predsednika Francoisja Hollandea srečal s papežem Frančiškom.

Vandenbeusch je bil član manjše delegacije, ki jo je sveti oče sprejel v Apostolski palači. Frančišek je 42-letnega duhovnika prisrčno objel, šele nato pa je nadaljeval z običajnimi protokolarnimi pozdravi.


42-letnega Georgesa Vandenbeuscha, župnika v kraju Nguetchewe v Kamerunu, so sredi lanskega novembra domnevno ugrabili pripadniki islamske teroristične skupine Boko Haram in ga prepeljali v sosednjo Nigerijo. Na silvestrovo je bil nepoškodovan znova na prostosti. Za njegovo osvoboditev so si na najvišji ravni močno prizadevali Francija ter vladi Kameruna in Nigerije.

Predsednik Hollande je duhovnika na novega leta dan osebno sprejel na vojaškem letalskem oporišču Villacoublay pri Parizu. Vandenbeusch »je ostal zvest svojemu prepričanju in svoji veri«, je tedaj talca pohvalil francoski predsednik in ga označil kot »moža, polnega vere in energije«.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh