Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Nekdo mora prekiniti verigo sovraštva«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 29. 10. 2015 / 10:19
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Nekdo mora prekiniti verigo sovraštva«

Pismo mlade redovnice, ki je po posilstvu zanosila, svoji predstojnici.

Na spletni strani I am proud to be Catholic so pred časom objavili angleški prevod pisma mlade redovnice, ki ga je pisala svoji redovni predstojnici. S. Lucy Vertrusc so leta 1995 med vojno v nekdanji Jugoslaviji posilili srbski vojaki, ob posilstvu pa je zanosila. Njeno pismo je prvi objavil eden izmed italijanskih časnikov. V njem redovnica opisuje svoj boj, kako globoke notranje rane in ponižanja posilstva uskladiti s svojo vero v Božjo previdnost.



Kaj pa je njeno trpljenje v primerjavi z Jezusovim, se je večkrat vprašala in vedno znova molila: »Zgodi se Tvoja volja.« Hvaležna je, da je povezana s tisočerimi ženami svojega naroda, ki so doživele enako usodo. Doživela je zlo v vsej njegovi hudičevi moči.

Zato so besede spodbude in tolažbe, ki jih vseeno zmore izgovarjati, toliko bolj verjetne, saj je prestala in doživela enako tragedijo. Zdaj lahko najubožnejše v svojem narodu spremlja na poti k odrešenju in svobodi.

Svojega otroka bo vzgajala sama, piše v pismu. Otrok ima pravico do ljubezni svoje matere. Svoj duhovni poklic bo izpolnjevala na drugačen način, zapustila bo redovno skupnost in stopila na pot, ki ji jo bo pokazal Gospod.

»Nekdo mora prekiniti verigo sovraštva, ki je vedno znova uničevalo naše domovine«, nadaljuje s. Lucy. Otrok, ki je bil spočet v nasilnem dejanju, naj skupaj z njo pričuje za veličino odpuščanja.

Vir: www.kath.net
Foto: splet / Fotografija je ilustrativna.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh