Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nemška kanclerka javno izpovedala svojo vero

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 02. 2015 / 07:08
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nemška kanclerka javno izpovedala svojo vero

Nemška kanclerka javno izpovedala svojo vero

Na video posnetku Merklova, ki se v soboto sreča s papežem Frančiškom, pojasnjuje, kaj ji pomeni osebna vera.

Nemška kanclerka Angela Merkel je v rednem tedenskem video posnetku, s katerim se predstavlja svojim državljanom, javno izpovedala svojo vero. »Pripadam evangeličanski Cerkvi in sem kristjanka«, je Merklova odgovorila na vprašanje, kaj ji pomeni vera. Vera ji daje moč, usmeritev in zaupanje in je »pri vprašanju lastnega življenjskega sloga zelo pomembna stvar«. Zelo jo pomirja zavest, je še pojasnila, da se lahko na svojo vero zanese v trenutkih šibkosti.



V luči vse večje sekularizacije Nemčije in drugih zahodnih držav je Merklova v istem posnetku pozvala k dobri splošni verski izobrazbi. Prav posebej bi morali poznati korenine krščanstva in judovstva, ki sta najbolj prežela evropsko kulturo in zgodovino. Do islama pa bi morali biti po mnenju nemške kanclerke zelo strpni.

Angela Merkel je na omenjena vprašanja odgovarjala v pričakovanju obiska pri papežu Frančišku, ki bo nemško kanclerko v zasebno avdienco sprejel v soboto. S papežem naj bi med drugim govorila o boju proti revščini, podnebni zaščiti in zdravstvenem varstvu.

To bo že drugo srečanje nemške kanclerke z argentinskim voditeljem katoliške Cerkve. Prva avdienca maja 2013, ko sta sogovornika razpravljala tudi o finančni krizi, je trajala neobičajno dolgo, saj se je Merklova v pogovoru s papežem zadržala kar 50 minut.

V pogovoru pred obiskom v Vatikanu je nemška kanclerka izrazila razumevanje za papeževo kritiko evropske begunske politike in položaj ocenila kot »zelo nezadovoljiv«. Prav tako se strinja s svetim očetom, da vera ne sme postati zgolj nekakšna »kulturna dobrina«.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh