Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nemška Katoliška filmska komisija načrtuje spletni portal

Objava: 04. 12. 2009 / 09:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nemška Katoliška filmska komisija načrtuje spletni portal

V letošnjem letu praznujejo šestdesetletnico obstoja

Katoliška filmska komisija Nemčije želi v prihodnjem letu vzpostaviti lastni spletni portal. Na njem želi predstaviti napotke o filmskih festivalih in nagradah, pa tudi prireditve za ljubitelje filmov v posameznih škofijah. Katoliški filmski kritiki bodo delili tudi priporočila in namige za filme, ki si jih je vredno ogledati na televiziji, je minuli teden za nemško katoliško agencijo povedal predsednik komisije Peter Hasenberg. Izjavo za medije je podal ob 60-letnici obstoja komisije.

Referent za film pri tajništvu Nemške škofovske konference vidi katoliško Cerkev na področju filmske industrije v prihodnosti v pomembni vlogi. Nobena druga družbena skupina v Nemčiji se po njegovem mnenju dejavno ne zavzema za toliko različnih stvari. Spomnil je tudi na izdajanje strokovne filmske revije ‘Film-Dienst’, na ‘Leksikon mednarodnega filma’, pa na sodelovanje komisije pri festivalskih žirijah in na različne filmske prireditve in akademije ter njihovo zavzemanje za medijsko zaščito mladih. Cerkev v Nemčiji razpolaga z lastnimi medijskimi centralami v posameznih škofijah ter z lastno produkcijsko družbo ‘Tellux’.

Izredno veliko je povpraševanje javnosti po strokovnih filmskih kritikah v reviji ‘Fach-Dienst’, saj šele po tamkajšnji oceni številni filmi dosežejo visoko gledanost; mnogi izmed kakovostnih filmov si namreč niti ne utrejo poti do kinematografov, ampak so dostopni le na DVD-jih. Tudi dandanes, ugotavljajo pri Katoliški filmski komisiji, je ‘film kot medij izredno zanimiv za prenašanje verskih sporočil’.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh