Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nemški kardinal svari pred razpadom Evropske zveze

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 23. 05. 2012 / 07:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nemški kardinal svari pred razpadom Evropske zveze

Predsednik Komisije evropskih škofovskih konferenc, kardinal Marx, v luči grške krize poudarja, da je Evropa tudi 'skupnost usod, zato je stvar nas vseh, da se v južni Evropi ustvari čim več delovnih mest za mlade'.

Predsednik Komisije evropskih škofovskih konferenc (ComECE), kardinal Reinhard Marx, je vse evropske države članice Evropske zveze pozval k skupni gospodarski in denarni politiki. Ustvarjanje delovnih mest in odprava dolgov sodita skupaj, in če ta skupna odgovornost ne bo več učinkovita, 'je Evropa ogrožena', je kardinal opozoril v svojem nagovoru konec minulega tedna v Mannheimu, kjer so Nemci obhajali svoj 'Katoliški dan' (http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/BFBF1E00949A5764C1257A05003DCB7C?OpenDocument).

Evropa je po mnenju kardinala skupnost usod, zato je stvar nas vseh, da se v južni Evropi ustvari čim več delovnih mest za mlade. Za prihodnost celine je izjemno nevarno, če cele generacije ne najdejo dela. Za Evropo je to odločilna ura, v kateri bi se morala izkazati.

Kardinal Marx je evropske vlade pozval, naj vse storijo za to, da bi Evropa ohranila pozitivno podobo za prihodnost. Ne sme priti do spodbujanja lastnih interesov ali celo do nacionalističnih teženj, je kardinal opozoril v luči grške krize. V Grčiji se prehodna vlada trenutno pripravlja na volitve 17. junija, brez kreditov pa bi država zelo hitro bankrotirala.

V pogovoru za nemški časnik 'Handelsblatt' je kardinal Marx opozoril tudi na posledice zapostavljanja temeljnih načel Evropske zveze. Po njegovem mnenju se v obdobju krize premalo zavedamo, kako neverjeten projekt je Evropa. Zato je pozval vse države članice, naj se solidarno in dejavno še naprej zavzemajo za evropsko idejo. Pri tem je pomembno, da denarne in politične zveze ne bi obravnavali ločeno ter da bi se držali že sklenjenih dogovorov.

Predsednik Komisije evropskih škofovskih konferenc je ponovno izrazil svojo podporo tržnemu gospodarstvu in poudaril, da to vedno upošteva tudi moralo, podprl pa je tudi zamisel o uvedbi malih kreditov.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh