Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nemški škofje zaskrbljeni zaradi zakonskega predloga o evtanaziji

Objava: 18. 09. 2012 / 07:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nemški škofje zaskrbljeni zaradi zakonskega predloga o evtanaziji

“Nihče nima pravice odločati o vrednosti ali nevrednosti človeškega življenja”.

Nemški škofje podpirajo popolno prepoved kakršne koli organizirane pomoči pri samomoru. Zakonska prepoved zgolj komercialne in s tem dobičkonosne pomoči je premalo, so minuli teden v Bonnu pojasnili predstavniki Nemške škofovske konference.

Škofje so s tem posredno kritično ocenili zakonski predlog o samomoru z medicinsko pomočjo, ki ga je sprejela nemška vlada. Predlog sicer vsebuje prepoved tovrstne pomoči v komercialne namene. O zakonskem osnutku bodo razpravljali tudi v nemški skupščini.

Omejitev prepovedi bi lahko zbudila vtis, da so vse ostale oblike pomoči pri samomoru, ki nimajo komercialnega značaja, dovoljene in dopustne, menijo člani Nemške škofovske konference. Po njihovih ocenah je število primerov samomora s spremstvom v zadnjih letih ‘alarmantno poskočilo’. Obstaja nevarnost, da bi pomoč pri samomoru postala ‘običajna, družbeno priznana usluga’.

Nemška škofovska konferenca ob tem poudarja, da nihče nima pravice odločati o vrednosti ali nevrednosti človeškega življenja ali človeško življenje predčasno končati. Škofje zato spodbujajo širitev ponudbe hospicev za neozdravljivo bolne in izboljšavo paliativne medicinske oskrbe v Nemčiji.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh