Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Neuradno: v predsedniško bitko tudi Janez Cigler Kralj

Za vas piše:
M. M.
Objava: 06. 09. 2022 / 14:22
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.09.2022 / 18:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
Neuradno: v predsedniško bitko tudi Janez Cigler Kralj
Janez Cigler Kralj je ta čas vodja poslancev NSi v Državnem zboru. FOTO: Tatjana Splichal

Neuradno: v predsedniško bitko tudi Janez Cigler Kralj

V NSi naj bi po navedbah več neuradnih virov v boj za predsedniško bitko poslali vodjo poslanske skupine Janeza Ciglerja Kralja.

Ves čas so sicer v javnosti krožile informacije, da naj bi se za funkcijo predsednika države potegovala sedanja evroposlanka Ljudmila Novak, a so to informacijo v stranki, v kateri poteka dvodnevna klavzura, danes zanikali.


Bo nekdanji minister tudi predsednik države?

Janez Cigler Kralj je nekdanji minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, trenutno pa poslanec v Državnem zboru in vodja poslanske skupine NSi.

Leta 2006 se je kot tiskovni predstavnik Nove Slovenije zaposlil v Državnem zboru, čez dve leti se je zaposlil v podjetju Infonet media, leta 2010 pa kot višji svetovalec za odnose z javnostmi na Javnem skladu RS za razvoj kadrov in štipendije. Med letoma 2012 in 2020 je opravljal funkcijo podsekretarja v poslanski skupini NSi, od leta 2015 pa tudi funkcijo predsednika Združenja delavcev stranke.

Več o njegovi kandidaturi, sprejetih odločitvah in komentarju glede aktualnih političnih zadev bo znano današnji novinarski konferenci stranke, ki bo ob 18. uri.

Nalaganje
Nazaj na vrh