Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Neurje povzročilo precej škode na Štajerskem

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 08. 05. 2022 / 18:27
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.05.2022 / 18:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Neurje povzročilo precej škode na Štajerskem
Na Štajerskem ter ponekod na Koroškem se je sinoči in danes ponoči razbesnelo neurje, ki je povzročilo precej škode. FOTO: Oton Naglost

Neurje povzročilo precej škode na Štajerskem

Na Štajerskem ter ponekod na Koroškem se je sinoči in danes ponoči razbesnelo neurje, ki je povzročilo precej škode: zaradi meteornih voda so morali gasilci med drugim večkrat posredovati v občini Lovrenc na Pohorju, zaradi posledic neurja pa so ponekod ceste slabše prevozne.

Meteorna voda in blato sta po navedbah STA v neurju zalivala kleti stanovanjskih objektov. Gasilci so med drugim pomagali pri izčrpavanju vode v Zgornjih Poljčanah, Lovrencu na Pohorju in Hrastovcu pod Bočem. Poleg tega so s protipoplavnimi vrečami v občini Lovrenc na Pohorju preusmerjali tok meteorne vode in preprečili poplavljanje objekta v naselju Kumen, zaradi naplavin pa so s prometno signalizacijo zaprli cesto čez Vuhred.

V občini Lovrenc na Pohorju je zemeljski plaz poškodoval stanovanjsko hišo in pomožne objekte.

V naselju Recenjak v občini Lovrenc na Pohorju je zemeljski plaz poškodoval stanovanjsko hišo in pomožne objekte. Zaradi možnosti vnovičnega plazenja hiša ni primerna za bivanje, zato so stanovalce preselili na varno.

Zaradi neurja so morali ponoči posredovati tudi gasilci na Koroškem, v naselju Janževski vrh v občini Podvelka, kjer je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega in poslovnega objekta.

Zaradi posledic neurja je bil ponekod po državi oviran promet.

Zjutraj pa so v Vuhredu v občini Radlje ob Dravi zaradi zamašenega propusta meteorne vode zalile občinsko cesto in železniško progo v izmeri okoli 300 metrov. Zaradi posledic neurja je bil ponekod oviran promet.

Nalaganje
Nazaj na vrh