Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Neurje s točo odkrivalo strehe in podiralo drevesa

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 31. 07. 2021 / 15:49
Oznake: Družba, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.07.2021 / 15:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Neurje s točo odkrivalo strehe in podiralo drevesa
Današnje nevihte so divjale po severu države FOTO: Oton Naglost

Neurje s točo odkrivalo strehe in podiralo drevesa

V Sloveniji se je prek severnega dela države od Julijskih Alp proti vzhodu danes dopoldne pomikala nevihta s točo, ki je povzročila precejšnjo gmotno škodo.

Gasilci še vedno posredujejo na terenu, po navedbah STA pa je šlo večinoma za odkrite strehe, zalite kleti in podrta drevesa.

Na območju Škofje Loke, kjer je padala tudi toča, imajo delo zaradi odkritih streh in podrtih dreves, nekaj je tudi zalitih podvozov. Po podatkih Regijskega centra za obveščanje v Kranju je bilo največ posredovanj potrebnih v Retečah, Frankovem naselju in Veštru.

Neurje je večinoma povzročilo odkrite strehe, zalite kleti in podrta drevesa.

Na območju Maribora, kjer je divjalo neurje z močnim vetrom, je prav tako odkrivalo strehe, padlo je tudi nekaj dreves. Po podatkih mariborske Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje so prizadete predvsem občine Oplotnica, Slovenska Bistrica, Rače, Fram in Lovrenc na Pohorju. V občini Laško je podrlo nekaj dreves in zalilo nekaj kleti.

Agencija Republike Slovenije za okolje opozarja, da so tudi v noči na nedeljo in v nedeljo ob nevihtah možna krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra, možen je tudi pojav toče. Severovzhodni del države je trenutno v območju oranžne vremenske ogroženosti, kar pomeni, da so vremenske razmere lahko nevarne; preostali del je še rumen. Po napovedi za nedeljo je oranžno pobarvana celotna država.

Nalaganje
Nazaj na vrh