Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V potresu v Peruju več kot 40 poškodovanih

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 31. 07. 2021 / 10:32
Oznake: Družba, Nesreča, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.07.2021 / 10:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
V potresu v Peruju več kot 40 poškodovanih
V potresu je bilo močno poškodovanih najmanj 187 hiš, šest se jih je povsem porušilo FOTO: Pixabay/Fotografija je ilustrativna.

V potresu v Peruju več kot 40 poškodovanih

Peru je včeraj stresel močan potresni sunek, ki je povzročil precejšnjo gmotno škodo, poškodovanih pa je najmanj 40 ljudi, od tega številni huje.

Kot poroča STA, so potres z močjo 6,1 po Richterjevi lestvici čutili tudi v sosednjem Ekvadorju. Po podatkih perujskega seizmološkega centra je bilo žarišče potresa 12 kilometrov zahodno od mesta Sullana na globini 36 kilometrov.

Potres je povzročil predvsem paniko med prebivalci območja, ki so zbežali na prosto. Po podatkih reševalcev so doslej našteli najmanj 40 poškodovanih ljudi. Stanje treh, na katere so se zrušile stene stavb, je kritično, okoli deset pa jih ima polomljene kosti.

Potres je povzročil predvsem paniko med prebivalci območja, ki so zbežali na prosto.

V potresu je bilo močno poškodovanih najmanj 187 hiš, šest se jih je povsem porušilo, poškodovano pa je tudi pročelje stolne cerkve v mestu Piura. Sprožilo se je tudi več zemeljskih plazov, zlasti v okrožju Colan ob pacifiški obali Peruja.

V Peruju, predvsem na zahodu države, so potresi razmeroma pogosti, saj območje leži na t. i. tihomorskem ognjenem obroču, ki je seizmično najbolj dejavno na Zemlji.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh