Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za pomoč ob potresu v Petrinji zbranih že 110.400 EUR

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 31. 12. 2020 / 11:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.12.2020 / 13:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
Za pomoč ob potresu v Petrinji zbranih že 110.400 EUR

Za pomoč ob potresu v Petrinji zbranih že 110.400 EUR

Še vedno lahko darujete!

FOTO: Hrvaška karitas.


Slovenska karitas je Hrvaški karitas danes nakazala zbranih 110.400 EUR za pomoč ob potresu v Petrinji in nadaljuje z zbiranjem sredstev.

Sredstva bodo sodelavci Hrvaške karitas, ki so iskreno hvaležni Sloveniji za veliko solidarnost, uporabili za nujno pomoč najbolj prizadetim gospodinjstvom v Petrinji in okolici, kjer je večina hiš porušenih, hudo poškodovanih ali nevarnih za bivanje.

Od 4. januarja dalje zbiranje hrane in higienskih pripomočkov

Slovenska karitas v ponedeljek, 4. januarja 2021, začenja v Mercatorjevih trgovinah po Sloveniji z zbiranjem materialne pomoči za pomoč prizadetim ob potresu. V ta namen bodo pred blagajnami na voljo posebej označeni vozički, v katere boste lahko odložili kupljene izdelke, namenjene prizadetim ob potresu v Petrinji.

Slovenska karitas ne zbira rabljenih oblačil

Slovenska karitas ne zbira rabljenih oblačil in drugega rabljenega materiala za prizadete v potresu. Po informacijah Hrvaške karitas namreč tovrstna materialna pomoč v vseh oblikah že intenzivno prihaja iz vseh krajev Hrvaške, nekatera skladišča na prizadetih območjih pa so žal tudi poškodovana.

Če bodo imeli na Hrvaški karitas dodatne potrebe po rabljeni materialni pomoči, bodo to sporočili tudi v Slovenijo.


FOTO: Hrvaška karitas.

Hvala za vašo pomoč!

Hrvaška karitas se še naprej priporoča za pomoč v finančnih sredstvih, saj bo v naslednjih mesecih potrebno veliko sredstev za obnovo domov in za celovito pomoč najbolj ranljivim družinam, ki so ostale brez strehe nad glavo in sredstev za preživljanje.

Mnogi prizadeti iz okoliških vasi se preživljajo s kmetovanjem. Njihovi domovi in gospodarska poslopja so bili skoraj v celoti porušeni ali so nevarni za bivanje, zato bo potrebno veliko pomoči.


FOTO: Hrvaška karitas.

Slovenska karitas nadaljuje z zbiranjem darov za pomoč ob potresu v Petrinji s SMS sporočilom KARITAS5 na 1919 z vrednostjo daru v višini 5 EUR. Svoj dar pa lahko nakažete tudi na:

Slovenska karitas
Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
Namen: POTRES PETRINJA
Sklic: 00 627


Preberite še:
- Slovenska karitas zbira sredstva za pomoč ob potresu
- Močan potres blizu hrvaške Petrinje

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh