Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Je v Ljubljani včeraj pustošil tornado?

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 18. 08. 2022 / 20:00
Oznake: Nesreča, Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.08.2022 / 11:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Je v Ljubljani včeraj pustošil tornado?
Včeraj nekaj pred 15. uro se je nad Ljubljano razvilo močno neurje. Razkril je del strehe ljubljanske porodnišnice. FOTO: FB Gasilska brigada Ljubljana

Je v Ljubljani včeraj pustošil tornado?

V nekaterih krajih po Sloveniji se je popoldne razvilo močno neurje z vetrom, ki je razkrival strehe in raznašal predmete. Povzročil je gmotno škodo, nekaj oseb je tudi poškodovanih.

Neurje.si navaja, da je sicer najverjetneje prezgodaj, da bi sklepali zaključke, ampak po slikah in poročanjih sodeč je v Ljubljani včeraj nastal celo tornado.


Kot so na družbenem omrežju Facebook zapisali v Gasilski brigadi Ljubljana, so takoj po prvih prejetih klicih aktivirali dogodek večjega obsega, »kar je pomenilo aktivacijo več prostovoljnih gasilskih društev tako rekoč z območja celotne Gasilske zveze Ljubljana«.

FOTO: FB Gasilska brigada Ljubljana

»Vse razpoložljive enote so na terenu in aktivno odpravljajo posledice neurja. Mi podatkov o poškodovanih osebah trenutno nimamo, pri naših intervencijah gre v večini primerov za odkrite strehe in podrta drevesa, torej le materialno škodo.«

Na terenu več kot 250 gasilcev

Do 16.50 so v Gasilski brigadi Ljubljana beležili več kot 140 intervencij. »Občane naprošamo, da v primeru potrebne pomoči pokličejo na št. 112, mi pa se bomo odzvali. Na terenu je skupaj kar 250 gasilcev s gasilskimi 54 vozili. Do sedaj smo iz naslova neurja zabeležili že 160 dogodkov,« so še zapisali na Facebooku.

V Kranju več kot 70 posredovanj

Tudi na območju kranjske občine se je popoldne razbesnelo neurje. »Gasilci iz Gasilsko reševalne službe Kranj (GRS Kranj) in vseh 16 prostovoljnih gasilskih društev iz Gasilske zveze MO Kranj trenutno posredujemo na prek 70 lokacijah. Po večini gre za odkrite strehe ter podrta drevesa na objekte, vozila in cesto. Skupaj posreduje preko 130 gasilcev,« so sporočili iz GRS Kranj.

Tudi danes možne nevihte z vetrolomom

Neurje.si navaja, da lahko tudi danes pričakujemo tvorjenje neviht, ki bodo prav tako močnejše narave in se bodo pojavljale povsod po državi. »Tako kot včeraj je tudi danes ob prehodu neviht možnost obsežnejšega vetroloma! Veter lahko odkriva strehe, odnaša predmete, ruva drevesa ter lomi veje. Lokalno je možna tudi toča.«


Kupi v trgovini

Za notranjo osvoboditev
Družbena vprašanja
14,94€
Nalaganje
Nazaj na vrh