Zapri
Iskanje

Neymarjev »Jezus« razburil duhove

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 08. 2016 / 07:19
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Neymarjev »Jezus« razburil duhove

Neymarjev »Jezus« razburil duhove
Brazilski nogometni zvezdnik je med podelitvijo kolajn nosil naglavni trak z napisom »100% Jezus«.
Po zmagi v olimpijskem nogometnem finalu minulo soboto je brazilski nogometni zvezdnik Neymar poskrbel za burno razpravo na družbenih omrežjih. Številni uporabniki so izrekli kritiko zaradi njegovega naglavnega traku z napisom »100% Jesus«, ki ga je nosil med podelitvijo kolajn. Nošenje verskih sporočil je po statutu Mednarodnega olimpijskega komiteja sicer prepovedano, vendar po navedbah brazilskih medijev priljubljeni nogometaš ne bo deležen sankcij, saj naj bi Mednarodni olimpijski komite ne želel »zagreniti slavja« gostiteljici Braziliji.Na družbenih omrežjih pa je Neymar ni tako dobro odnesel. Zaslediti je bilo komentarje, da je nogometaš »zlorabil pozornost vesoljnega sveta, da bi športnim navdušencem vsilil svojo vero«. »100% Jezus in 0% za davkarijo«, je uporabnik napisal na Neymarjev profil na Facebooku. S svojimi verskimi sporočili želi odvrniti pozornost od težav, ki jih ima z brazilsko davkarijo, so prepričani nekateri uporabniki družbenih omrežij. Vendarle pa večina komentarjev Neymarjevo dejanje podpira. »Kdor igra nogomet v Gospodovem imenu, ne more izgubiti«, je zapisala ena od uporabnic.

Neymarjev naglavni trak je pozornost vzbudil že med finalom lige prvakov leta 2015. Tudi Svetovna nogometna zveza Fifa namreč od leta 2009 prepoveduje kakršno koli širjenje verskih sporočil. Nova pravila naj bi bila predvsem odziv na navade brazilskih nogometašev. Med prejšnjimi svetovnimi prvenstvi so ti namreč na igrišču skupaj molili in nosili majice z verskimi sporočili.

Neymar je že od svojega otroštva tesno povezan z binkoštno Cerkvijo »Igreja Batista Peniel«. 10 % njegovega zaslužka kot igralec nogometnega kluba Santos je vedno prihajalo na račun Cerkve, so poročali brazilski mediji. Odkar sloviti nogometaš igra za španski klub Barcelona, naj bi ustanovitelji njegove Cerkve Neymarju nenehno pošiljali telefonska sporočila z versko vsebino.

Pred finalno tekmo minulo soboto je nogometašev oče objavil sporočilo svojemu sinu: »Danes lahko izpolniš svoje sanje v imenu tistega, v katerega že ves čas veruješ – Jezusa Kristusa.« V brazilskih medijih Neymarja vedno znova ostro kritizirajo zaradi razkošnega življenjskega sloga, ki naj bi ne bil v skladu z njegovo podobo predanega kristjana.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh