Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Neznanci z žaljivimi grafiti popisali papeževo rojstno hišo

Objava: 16. 04. 2010 / 06:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Neznanci z žaljivimi grafiti popisali papeževo rojstno hišo

Napis naj bi bil povezan s pedofilskimi škandali, s katerimi se te dni ukvarja katoliška Cerkev

Neznanci so včeraj z žaljivimi grafiti popisali rojstno hišo papeža Benedikta XVI. v Marktlu na Bavarskem, je poročala Slovenska tiskovna agencija. Kakor kažejo fotografije, ki so jih objavili nekateri nemški mediji, je neznani storilec v nemščini z velikimi modrimi črkami na fasado hiše napisal vzklik z žaljivo vsebino. Krajevne oblasti so napis medtem že odstranile.

Kot poročajo tuje tiskovne agencije, ki se sklicujejo na navedbe bavarskih policistov, naj bi bil napis povezan s pedofilskimi škandali, s katerimi se te dni ukvarja katoliška Cerkev. Po mnenju kritikov se sveti oče ni ustrezno odzval na zlorabe otrok s strani duhovnikov, še posebej pa ne na molk in prikrivanje s strani njihovih odgovornih.

Črke napisa nad vhodom v dvestošestdeset let staro trinadstropno hišo v kraju Marktl am Inn so merile približno trideset centimetrov. Napis so opazili včeraj zjutraj in ga takoj nato prebarvali. Napis naj bi povzročil za približno 1500 evrov škode, je še povedala policija.

Papeževa rojstna hiša je pred štirimi leti že doživela 'barvni napad'. Dan pred obiskom papeža Benedikta XVI. v svojem rojstnem kraju 11. septembra 2006 so neznanci ponoči v sveže prepleskano fasado odvrgli dve 'barvni bombi'. Krajevna skupnost je takrat z združenimi močmi škodo v nekaj urah odpravila.

Papež Benedikt XVI. se je kot Joseph Ratzinger v tej hiši, nekdanji mitnici, v kateri je danes urejen muzej, rodil 16. aprila 1927. Po njegovem imenovanju za papeža je hiša postala pravcato romarsko svetišče za katoličane z vsega sveta.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh