Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nika Prevc daleč spredaj: rekord skakalnice in druga zaporedna zmaga!

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 30. 12. 2023 / 21:04
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.12.2023 / 22:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nika Prevc daleč spredaj: rekord skakalnice in druga zaporedna zmaga!
Nika prevc na ramenih ekipnih kolegic Nike Križnar in Eme Klinec. FOTO: FB SloSki Nordic team

Nika Prevc daleč spredaj: rekord skakalnice in druga zaporedna zmaga!

Najmlajša iz najuspešnejše skakalne družine na svetu, 18-letna Nika Prevc, je danes zablestela še drugič v zadnjih dveh tednih in vpisala drugo zaporedno zmago na posamičnih tekmah svetovnega pokala.

Na prvi od dveh tekem krstne izvedbe »polovične novoletne turneje« smučarskih skakalk, ki vključuje dve nemški prizorišči, na novega leta dan se bodo dekleta pomerila še v Oberstdorfu, je Nika Prevc prepričljivo zmagala z najboljšima dosežkoma obeh serij, z daljavo v prvi – kar 133 metrov – pa je postavila tudi nov ženski rekord naprave v Garmisch-Partenkirchnu.


Vmes še državna prvakinja

Naposled je prvo zasledovalko, Norvežanko Eirin Mario Kvandal, pustila za seboj za kar 12,9 točke, tretjeuvrščeno Kanadčanko Abigail Strate pa za natanko 20 točk. Tako se je Nika razveselila svoje druge zmage na posamičnih preizkušnjah svetovnega pokala, prvo je vpisala na prejšnji tekmi pred dvema tednoma v Engelbergu, vmes je postala še slovenska državna prvakinja.

Edina Slovenka v deseterici

»Vse sem pokazala na tekmi; super, da se mi je posrečilo. Pred finalom sem vedela, na kaj moram paziti, in sem se osredotočila na to. Nekaj posebnega je biti visoko na ramenih sotekmovalk po tekmi. Lepo mi je, tega ne znam niti povedati,« je takoj po zmagi za nacionalno televizijo komentirala Nika Prevc, ki je bila – kakor že tudi po prvi seriji – edina Slovenka v deseterici.


Trojica popravila izhodišča

Tik za njo je na 11. mesto doskočila Ema Klinec, 14. je bila Nika Križnar, na 25. mestu pa se je do točk dokopala tudi Ajda Košnjek – vse tri so v drugo popravile svoja izhodišča. Za las je brez nastopa v finalu na 31. mestu ostala Taja Bodlaj, medtem ko se je nastop povsem ponesrečil Katri Komar, ki je na 52. mestu kot predzadnja med vsemi obstala v kvalifikacijah.

Jutri dvojne kvalifikacije

Že jutri, na silvestrovo, čakajo dekleta kvalifikacije pred ponedeljkovo drugo tekmo polovične novoletne turneje na novega leta dan v Oberstdorfu. Tam so že v četrtek in petek tekmovali tudi fantje, ki so se zdaj preselili v Garmisch, kjer bodo jutri ob 13.45 najprej opravili kvalifikacije, v novo leto pa poleteli s ponedeljkovo posamično preizkušnjo ob 14. uri.

Nalaganje
Nazaj na vrh