Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nika Prevc zmagala na Ljubnem, slovenski skakalci na Kulmu svetovni prvaki

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 28. 01. 2024 / 13:12
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.01.2024 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nika Prevc zmagala na Ljubnem, slovenski skakalci na Kulmu svetovni prvaki
Nika Prevc se veseli uspehov letošnje sezone. FOTO: Jure Makovec/STA

Nika Prevc zmagala na Ljubnem, slovenski skakalci na Kulmu svetovni prvaki

Slovenska smučarska skakalka Nika Prevc (276,8 točke) je zmagovalka druge posamične tekme za svetovni pokal na Ljubnem ob Savinji.

Prevčeva je v finalu zadržala prvo mesto in tako premagala včerajšnjo zmagovalko Avstrijko Evo Pinkelnig (271,7) ter rojakinjo Niko Križnar (268,9), poroča STA.

Nika Prevc je danes dosegla šesto posamično zmago v karieri.

Nika Prevc je danes dosegla šesto posamično zmago v karieri, vse v tej sezoni. Kot spominjajo pri STA, je bila enkrat najboljša še na superekipni tekmi v japonskem Zau, skupno pa so to njene devete stopničke v svetovnem pokalu.


18-letna skakalka je finalno serijo začela z 1,9 točke naskoka pred Pinkelnigovo, ki je na drugo mesto napredovala s četrtega po prvi seriji. V drugem poskusu sta obe skočili 92 metrov, pri čemer je Prevčeva zbrala več točk tudi v drugo, kar ji je prineslo zanesljivo zmago.

Nika Križnar si je danes priskakala četrte stopničke v sezoni.

Križnarjeva je bila po prvi seriji druga, v drugi pa je nekoliko zaostala za avstrijsko tekmovalko in si priskakala četrte stopničke v sezoni. Skupaj s Prevčevo je slavila tudi na ekipni tekmi v Zau.

V finalu so nastopile še štiri Slovenke. Katra Komar (240,6) je bila 19., Taja Bodlaj (240,1) tik za njo, Tina Erzar (238,1) je končala kot 22., Ajda Košnjek (224,8) pa na 28. mestu. Skakalke sezono svetovnega pokala nadaljujejo prihodnji konec tedna v nemškem Willingenu.


Slovenski skakalci na Kulmu ubranili ekipni naslov svetovnih prvakov

Slovenski smučarski skakalci Lovro Kos, Peter Prevc, Domen Prevc in Timi Zajc pa so na svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu danes ubranili ekipni naslov iz Vikersunda 2022, še poroča STA. Za Slovenijo so osvojili še 11. kolajno na svetovnih prvenstvih letalcev, od tega četrto zlato. Poleg ekipnega zlata izpred dveh let sta bila prvaka še Peter Prevc leta 2016 in Robert Kranjec leta 2012.

To je druga kolajna za Slovenijo na prvenstvu v Kulmu: Timi Zajc je na včerajšnji posamični tekmi osvojil bronasto odličje.

To je druga kolajna za Slovenijo na prvenstvu v Kulmu: Timi Zajc je na včerajšnji posamični tekmi osvojil bronasto odličje. Štirje slovenski skakalci so danes zbrali 1615,4 točke. Na drugem mestu so končali Avstrijci s svetovnim prvakom Stefanom Kraftom, ki so zaostali za 26,5 točke, tretji so bili Nemci s 65,5 točke zaostanka.

Tudi skakalci sezono nadaljujejo že prihodnji konec tedna s skoki v Willingenu.

Nalaganje
Nazaj na vrh