Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Niki Prevc drugo mesto na Ljubnem, kolajna za Timija Zajca

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 27. 01. 2024 / 15:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.01.2024 / 14:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Niki Prevc drugo mesto na Ljubnem, kolajna za Timija Zajca
Nika Prevc je trenutno vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala. FOTO: Jure Makovec/STA

Niki Prevc drugo mesto na Ljubnem, kolajna za Timija Zajca

Slovenska smučarska skakalka Nika Prevc je v današnji tekmi za svetovni pokal na Ljubnem ob Savinji dosegla drugo mesto.

Na zmagovalne stopničke je tokrat stopila Avstrijka Eva Pinkelnig (269,3 točke), Prevčeva (262,5) je zaostala za slabih sedem točk. Domači navijači so se razveselili uspeha slovenske ekipe tudi s petim mestom Nike Križnar (254,3).


Po navedbah STA je Pinkelnigova zadržala vodstvo po prvi seriji, Prevčeva je po tej zaostajala za točko. V finalu se je zaostanek nekoliko povečal, vseeno pa je vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala zadržala drugo mesto. Na tretjem mestu je končala Kanadčanka Alexandria Loutitt (258,9).

Današnjo tekmo za svetovni pokal na Ljubnem ob Savinji si je ogledalo več okoli 8.500 obiskovalcev.

Križnarjeva je v drugi seriji pred okoli 8.500 gledalci napredovala za pet mest in se na koncu uvrstila v prvo peterico. V finalu so od Slovenk nastopile še Katra Komar (246,2), ki je dosegla 11. mesto, Tina Erzar (237,1) 17., Taja Bodlaj (233,9) 20. in Jerica Jesenko (215,7) 28. mesto.

V prvi seriji so izpadle tri Slovenke: Ajda Košnjek (103,8) je končala na 33. mestu, Urša Vidmar (102,0) na 36. in na 37. Živa Andrič (98,9).

Med gledalci tudi Urša Bogataj

Prvo od dveh tekem sezone svetovnega pokala smučarskih skakalk na Ljubnem je z otroškim vozičkom pod skakalnico, kjer je lani padla, spremljala tudi olimpijska zmagovalka Urša Bogataj, poroča STA. Po padcu na prvi dan leta 2023 je morala zaradi poškodbe kolena na operacijo, v začetku marca pa je prekinila športno pot in konec istega meseca oznanila, da pričakuje otroka.

Timi Zajc. FOTO: Anže Malovrh/STA

Kolajna za Timija Zajca

Timi Zajc pa je z današnjim bronastim odličjem prispeval deseto kolajno slovenskih skakalcev v 52 letih svetovnih prvenstev v poletih – kot spominjajo pri STA, je bilo prvo v Planici leta 1972. Pred dvema letoma na SP v Vikersundu je bil Zajc srebrn, na ekipni tekmi pa so Slovenci osvojili naslov.


Zajc je imel po prvih dveh serijah 12,3 točke naskoka pred svetovnim rekorderjem, Avstrijcem Stefanom Kraftom, nastop v tretji seriji pa se mu ni posrečil. Zmagal je Kraft (647,4), na drugo mesto se je uvrstil Nemec Andreas Wellinger. Zaradi težav z vetrom četrte serije ne bo.

Nalaganje
Nazaj na vrh