Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nikodemovi večeri v Mariboru letos v znamenju etike življenja

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 20. 11. 2023 / 09:37
Oznake: Duhovnik, Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.11.2023 / 11:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nikodemovi večeri v Mariboru letos v znamenju etike življenja
Nikodemovi večeri v Mariboru leta 2019. FOTO: FB Vatican News

Nikodemovi večeri v Mariboru letos v znamenju etike življenja

V Mariboru danes, jutri in v sredo pripravljajo dogodke v sklopu Nikodemovih večerov. Letošnji so posvečeni odkrivanju etike življenja.

Nikodemovi večeri o etiki življenja bodo letos posvečeni vprašanju evtanazije, kjer bodo udeleženci v odprtem dialogu obravnavali kompleksnost teme evtanazije z etičnega, moralnega in duhovnega vidika.

FOTO: Univerzitetna župnija Maribor 

Organizatorji Nikodemovih večerov so Univerzitetna župnija Maribor, Katoliško akademsko društvo Amos in Alma Mater Europaea. Prepričani so, da bodo predavanja in diskusije obogatile naše razumevanje in nas spodbudile k globljemu razmišljanju o etičnih vprašanjih, ki zadevajo vse vidike življenja.

Predavanja bodo potekla v veliki predavalnici Alma Mater Europaea - ECM na Slovenski 17 v Mariboru. 

Prvi večer z Agnes Kojc in Romanom Globokarjem

Današnji dogodek z začetkom ob 19. uri bo zaznamovala posebna izkušnja, ki nam bo odprla vpogled v življenje študentke Agnes Kojc, ki se spopada s cerebralno paralizo. Agnes bo delila svojo osebno zgodbo, polno izzivov, ki so oblikovali njeno pot. Drug gost večera bo prof. dr. Roman Globokar, izkušen moralni teolog in član Komisije Republike Slovenije za medicinsko etiko.

Roman Globokar. FOTO: Tatjana Splichal 

Gostji drugega večera bosta Jelka Reberšek Gorišek in Meta Rus 

Jutri, prav tako ob 19. uri, bosta Nikodemov večer obogatili izjemni strokovnjakinji na področju medicine. Prim. Jelka Reberšek Gorišek, dr. med., specialistka infektologije, bo delila svoje dragocene poglede in bogate izkušnje s področja infektologije. Pridružila se ji bo Meta Rus, dr. med., specializantka družinske medicine in magistra bioetike.

Meta Rus. FOTO: Osebni arhiv 

Zaključek z Nevenko Krčevski Škvarč  

V sredo ob 19.30 bo Nikodemove večere zaključila prim. doc. dr. Nevenka Krčevski Škvarč. Kot specialistka anesteziologije in reanimatologije z evropsko specializacijo iz bolečinske medicine ter dodatnimi znanji iz paliativne oskrbe, bo delila svoje dragocene izkušnje in mnenje. 

Nalaganje
Nazaj na vrh