Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nikodemovi večeri v Ljubljani letos svetopisemsko obarvani

Za vas piše:
P. G.
Objava: 06. 11. 2023 / 05:17
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.11.2023 / 15:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nikodemovi večeri v Ljubljani letos svetopisemsko obarvani
Okrogla miza v sklopu lanskih Nikodemovih večerov. FOTO: Andrej Hočevar, Katoliška mladina

Nikodemovi večeri v Ljubljani letos svetopisemsko obarvani

V ponedeljek, 6. novembra, se v organizaciji Katoliške mladine in Teološke fakultete Univerze v Ljubljani začenjajo že tradicionalni Nikodemovi večeri. Osrednja tema pogovornih večerov je tokrat »Razumeti Sveto pismo«.

Letošnji Nikodemovi večeri bodo na različnih lokacijah v Ljubljani potekali 6., 7. in 9. novembra, vsakič ob 19. uri. Organizatorji pripravljajo tri raznolike in vsebinsko bogate večere. V prvi vrsti so večeri namenjeni študentom, vendar so dobrodošli vsi, ki jih teme zanimajo.

Prvi večer že v ponedeljek

Prvi pogovorni večer nosi naslov »Živeti Božjo besedo«. Okroglo mizo, ki bo nocoj v Antonovem domu na Viču, bo povezovala Lucija Mihalinec, sogovorniki pa bodo Vilma Siter, Janez Meden, p. Damjan Ristić in s. Snežna Večko.

Druga okrogla miza: je Bog nasilen?

Jutri, v torek, 7. novembra, bo v prostorih Teološke fakultete v Ljubljani okroglo mizo z naslovom »Je Bog Stare zaveze nasilen?« moderiral Nejc Krevs. Njegova sogovornika bosta teologa dr. Samo Skralovnik in dr. Matjaž Celarc. 

V četrtek predavanje škofa Matjaža

Zadnji Nikodemov večer letos bo v četrek, 9. novembra. V prostorih Študentskega doma Vincencij na Taboru bo celjski škof Maksimilijan Matjaž predaval na temo »Kako živeti kot učenec Jezusa Kristusa?« Večer bo povezovala Lucija Mihalinec.

Nalaganje
Nazaj na vrh