Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nocoj v oddaji Reflektor: »Če si želiš potovati, boš vedno našel način«

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 31. 05. 2023 / 12:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.05.2023 / 12:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nocoj v oddaji Reflektor: »Če si želiš potovati, boš vedno našel način«
Katarina in Rok Hočevar, zakonca, popotnika in avtorja bloga Lahkih nog naokrog. FOTO: Siniša Kanižaj

Nocoj v oddaji Reflektor: »Če si želiš potovati, boš vedno našel način«

Si tudi ti želiš potovati, pa nikoli ni pravi čas ali dovolj denarja? Če si si odgovoril pritrdilno, sta današnja gosta pravi naslov zate.

V studiu se nam bosta pridružila mlada popotnika, zakonca in avtorja bloga Lahkih nog naokrog, to sta Katarina in Rok Hočevar. Katarina je po izobrazbi doktorica biokemije, Rok pa arhitekt. Sama se opisujeta, kot dva posebneža, ki sta si doma namesto televizorja zamislila ogromen, na roke narisan zemljevid sveta. Zase pravita, da jima je zemljevid inspiracija, svet pa destinacija.

Skozi oči popotniškega para 

V oddaji Reflektor smo se pogovarjali o njunih potovanjih in doživetjih. Spomnili smo se njunega prvega skupnega potovanja v Avstralijo, ki sta ga opravila kmalu po koncu srednje šole. Govorili smo tudi o njunem blogu in o tem, ali sta se odločila za potovanja in ustvarjanje bloga zavestno ali spontano.

Dotaknili smo se tudi njunega zakona in razlogov za poroko, pri čemer sta poudarila, da je ljubezen do raziskovanja sveta in skupno potovanje pomemben del njunega odnosa. Prav tako smo spregovorili o kulturnem šoku in o tem, kako se odzivata, ko na potovanjih v deželah tretjega sveta opazita revščino, ki je ne moreta rešiti. Skozi njune izkušnje smo pridobili vpogled v svet potovanj ter prejeli nasvete in navdih za raziskovanje sveta.

Oddaja bo na ogled nocoj ob 20. uri na Youtube kanalu Družina media. Oddajo lahko poslušate tudi kot podkast Oddaja Reflektor. Lepo vabljeni!

Nalaganje
Nazaj na vrh