Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nocojšnjo košarkarsko tekmo v Celju bodo spremljali tudi gasilci

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 25. 07. 2023 / 12:04
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.07.2023 / 16:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nocojšnjo košarkarsko tekmo v Celju bodo spremljali tudi gasilci
Klemen Prepelič »v elementu«. FOTO: FB Košarkarska zveza Slovenije

Nocojšnjo košarkarsko tekmo v Celju bodo spremljali tudi gasilci

Slovenski košarkarji bodo po dobrem tednu dni priprav nocoj ob 20.30 odigrali prvo pripravljalno tekmo v sklopu priprav na prihajajoče svetovno prvenstvo, ki se začenja konec avgusta, gostili pa ga bodo Filipini, Japonska in Indonezija. Njihovo nasprotniki bodo Kitajci. Tekmo, ki bo v celjski dvorani Zlatorog, bodo med drugim v živo spremljali tamkajšnji gasilci, ki so pomagali pri odstranjevanju posledic po uničujočih neurjih.

Kitajsko izbrano vrsto, ki se uri v Kranjski Gori, vodi legenda srbske košarke Aleksandar Đorđević. Na dosedanjih štirih medsebojnih obračunih je trikrat slavila Slovenija. Po mnenju vodstva slovenske reprezentance, ki jo vodi selektor Aleksander Sekulić, gre za primernega uvodnega tekmeca, ki bo pokazal trenutno pripravljenost naše ekipe, ki še ni popolna, saj manjkajo Luka Dončić, Vlatko Čančar in Mike Tobey.

Kaj deluje, kje so še rezerve?

Slovenski selektor Aleksander Sekulić je pred današnjo tekmo ocenil, da je za njimi naporen uvodni cikel priprav in pohvalil igralce, ki so po njegovih besedah na priprave prišli optimalno pripravljeni: »Tako je bilo tudi delo na treningih veliko lažje organizirati in tudi sama izvedba je že kar na dobri ravni. Vsi seveda že komaj čakamo to prvo tekmo, da vidimo, kako naše zamisli izgledajo in delujejo tudi v praksi. Vsekakor bomo v torek pozorni predvsem na to, katere zadeve v naši igri že delujejo in kje se pojavljajo napake.«

Za reprezentanco bodo stiskali pesti tudi celjski gasilci

Slovenijo so v minulih dneh zajele hude vremenske ujme, ki niso prizanesle niti Celju z okolico. »Pri odstranjevanju posledic so, tako kot vedno, na pomoč priskočili številni pripadniki celjskih gasilskih enot in javni uslužbenci. Košarkarska zveza Slovenija in Mestna občina Celje sta jih v zahvalo za njihovo požrtvovalno delo in pogum povabili na torkovo tekmo,« pojasnjujejo na Košarkarski zvezi Slovenije.

Naslednji test čaka Slovence v sredo, 2. avgusta, ko se bodo v razprodanih Stožicah pomerili z Grki, dva dni pozneje pa proti istim tekmecem še v Atenah.

V petek prihajata Dončić in Čančar

S tekmo proti Kitajski bo slovenska izbrana vrsta zaključila uvodni cikel priprav. Po prosti sredi bodo igralci s treningi nadaljevali v Ljubljani. V petek se bosta ekipi priključila Luka Dončić in Vlatko Čančar, Mike Tobey, ki individualno vadi v ZDA, pa naj bi v Slovenijo po dogovoru prispel 7. avgusta.

Nalaganje
Nazaj na vrh