Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Žreb Slovencem namenil Venezuelo, Gruzijo in Zelenortske otoke

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 29. 04. 2023 / 16:53
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.04.2023 / 17:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Žreb Slovencem namenil Venezuelo, Gruzijo in Zelenortske otoke
Slovenci bodo nosilci skupine F na Japonskem. FOTO: FB KZS

Žreb Slovencem namenil Venezuelo, Gruzijo in Zelenortske otoke

Na košarkarskem svetovnem prvenstvu, ki bo med 25. avgustom in 10. septembrom na Filipinih, na Japonskem in v Indoneziji bodo naši fantje v skupinskem delu merili moči z reprezentancami Venezuele, Gruzije in Zelenortskih otokov. Tekme bodo na japonskem otoku Okinawa.

Slovenija bo četrtič udeleženka turnirja najboljših reprezentanc na svetu. Prvič je nastopila 2006 na Japonskem, 2010 je igrala v Turčiji, 2014 pa v Španiji. Sistem tekmovanja na letošnjem svetovnem prvenstvu je enak kot pred štirimi leti na Kitajskem in je razdeljen v tri faze - uvodni skupinski del, nadaljevalni skupinski del in izločilne boje, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.


Prva tekma za Slovence 26. avgusta

V prvem delu tekmovanja bo med 25. in 30. avgustom vsaka izmed reprezentanc odigrala tri tekme skupinskega dela. Žreb je Slovencem namenil reprezentance Venezuele, Gruzije in Zelenortskih otokov. V soboto, 26. avgusta, se bodo Slovenci pomeril z Venezuelo, v ponedeljek, 28. avgusta, z Gruzijo ter za konec uvodnega skupinskega dela v sredo, 30. avgusta, še z Zelenortskimi otoki.

V skupini E, ki se v nadaljevanju prvenstva združi s slovensko skupino, bodo igrale Nemčija, Finska, Avstralija in Japonska.

Odzivi po žrebu

Kapetan slovenske ekipe Edo Murić je po žrebu povedal, da se s tekmeci ne smejo obremenjevati. »Razmišljati moramo zgolj o lastni igri ter se prvenstva lotiti korak po koraku, tekmo po tekmi. Lansko poletje smo zvestim navijačem ostali marsikaj dolžni in naša naloga ter obveza bosta, da na igrišču pokažemo pravi obraz. Vsekakor si želim, da se poleti zberemo zdravi in v najboljši možni zasedbi. Soigralcem želim uspešen zaključek klubske sezone, jim privoščim nekaj zasluženega oddiha, nato pa že komaj čakam, da začnemo priprave na košarkarski spektakel.«

Član slovenske reprezentance Aleksej Nikolić je ocenil, da je bil razplet žreba zelo zanimiv: »Vsekakor bodo vse ekipe, proti katerim bomo igrali, prišle z ogromno željo po dokazovanju. Predvsem Gruzija nam je dobro poznana, tudi z Venezuelo smo se pred kratkim srečali. Igrajo zelo borbeno in trdo košarko. Zanimiv tekmec bodo tudi novinci iz Zelenortskih otokov s Tavaresom na čelu. Smo nosilci svoje skupine, s tem tudi v vlogi favoritov in to bomo morali dokazati na igrišču.«



Nalaganje
Nazaj na vrh