Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Luka Dončić: »Imam strto srce!«

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 05. 05. 2023 / 09:10
Oznake: Nemiri, Slovenija, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.05.2023 / 10:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Luka Dončić: »Imam strto srce!«
Luka Dončić se je zavezal, da bo plačal stroške pogrebnih storitev žrtev v osnovni šoli Vladislava Ribnikarja v Beogradu. FOTO: Facebook Luka Dončić

Luka Dončić: »Imam strto srce!«

Smrtonosen strelski napad na beograjski osnovni šoli, ki ga je izvedel 13-letni učenec, je močno pretresel tudi slovenskega košarkarskega zvezdnika, Luko Dončića. Odločil se je, da bo kril stroške pogreba žrtev in plačal tudi psihološko svetovanje družinam žrtev, sošolcem in prizadetemu osebju.

»Zaradi tragedije in izgubljenih otroških nedolžnih življenj imam strto srce! Moje misli so z družinami žrtev in s celotno skupnostjo, ki jo je prizadela ta tragedija. Moja fundacija ob tem težkem dogodku podpira vse družine, učence in učitelje OŠ Vladislava Ribnikarja,« je na Twitterju zapisal Dončić in dodal, da je zavezan takojšnji kot tudi dolgoročni podpori vsem prizadetim.

V Srbiji živijo številni njegovi sorodniki 

Slovenski košarkar je z regijo srbske prestolnice močno povezan, saj na tem območju živijo njegova babica, teta, stric in bratranec. Njegov oče Saša Dončić je bil rojen v Srbiji.

Ljubljančan bo pomagal prek svoje fundacije Luka Dončić. »S svojo fundacijo iščemo načine za takojšnjo in dolgoročno podporo učencem, učiteljem in družinam, ki jih je prizadelo streljanje na Osnovni šoli Vladislav Ribnikar,« je še zapisal Dončić. 

Nalaganje
Nazaj na vrh