Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nov strelski pohod v Srbiji – blizu Mladenovca izgubilo življenje osem ljudi

Za vas piše:
M. M.
Objava: 05. 05. 2023 / 08:11
Oznake: Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.05.2023 / 09:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nov strelski pohod v Srbiji – blizu Mladenovca izgubilo življenje osem ljudi
FOTO: Twitter Blic Online

Nov strelski pohod v Srbiji – blizu Mladenovca izgubilo življenje osem ljudi

Srbijo pretresa nova tragedija. Po sredinem napadu na eni od beograjskih osnovnih šol so v vaseh blizu Mladenovca sinoči znova odjeknili streli, v katerih je po zadnjih informacijah umrlo osem ljudi, 14 pa je ranjenih. Za napad naj bi bil odgovoren 21-letni moški z avtomatskim orožjem, ki so ga poročanju medijev zjutraj prijeli v bližini Kragujevca.

Srbski notranji minister Bratislav Gašić je dejal, da gre za teroristični napad, ki naj bi ga izvedel 21-letnik iz vasi Šepši, poročanje tiskovne agencije Tanjug povzema STA. V iskanje napadalca na terenu je bilo vključenih več kot 600 pripadnikov notranjega ministrstva.

Streljal iz vozečega vozila

Kot poročajo srbski mediji, naj bi bil 21-letni napadalec v četrtek zvečer pred dogodkom s prijatelji na šolskem dvorišču, ko se je z njimi sprl. Potem naj bi odšel domov, vzel avtomatsko puško, se vrnil in začel streljati. Kmalu se je usedel v avto in nadaljeval strelski pohod iz vozečega avtomobila. 

Do streljanja je prišlo v vaseh Dubona, Šepšin in Malo Orašje. Za posledicami strelnih ran sta preminila tudi mlajši policist in njegova sestra, najmlajša smrtna žrtev pa naj bi bila rojena leta 2008, navaja srbski časnik Blic.

Ustrelil naj bi več kot 20 ljudi

Zaskrbljeni svojci pa se zbirajo pred beograjskim urgentnim centrom, kamor so prepeljali več ranjenih v napadu. V beograjskem urgentnem centru naj bi bilo osem ranjenih oseb, v kliničnem centru Dragiša Mišović dve, v bolnišnici v Smederevu pa so trenutno trije ranjeni, navaja srbski časnik Telegraf. Skupno naj bi sicer napadalec ustrelil več kot 20 ljudi.

Danes se je sicer v Srbiji začelo tridnevno žalovanje za žrtvami, ki jih je v sredinem napadu na osnovni šoli Vladislava Ribnikarja v središču Beograda ustrelil učenec sedmega razreda.

Nalaganje
Nazaj na vrh