Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nogometaši bodo zasadili papeževo oljko

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 01. 09. 2014 / 08:12
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nogometaši bodo zasadili papeževo oljko

Nogometaši bodo zasadili papeževo oljko

V Vatikanu nocoj mirovna nogometna tekma med verstvi in kulturami na pobudo papeža Frančiška.

Na pobudo papeža Frančiška nocoj v Rimu prirejajo medversko nogometno tekmo za mir. Pred začetkom tekme bodo nogometaši na rimskem olimpijskem stadionu zasadili papeževo oljko. Sveti oče bo športnikom drevesce izročil med sprejemom v Vatikanu, je za vatikanski časnik L'Osservatore Romano pojasnil Roberto Dabusti, član ustanove Scholas occurentes.



Tekme na papeževo pobudo se bodo nocoj s pričetkom ob 20. uri in 45 minut udeležile številne mednarodne nogometne zvezde, športni »spopad« pa bo simbolna tekma za mir med verstvi in kulturami. Za sestavo dveh ekip se je prijavilo več kot 50 igralcev, med njimi nogometni zvezdniki, kot so Lionel Messi, Gianluigi Buffon, Andrea Pirlo, Ronaldinho, Lukas Podolski in Mesut Özil, pa tudi nogometne legende, kot so Carlos Valderrama, Gabriel Batistuta in Roberto Baggio.

Udeleženci pripadajo skoraj vsem največjim svetovnim veroizpovedim, med njimi najdemo kristjane, muslimane, hindujce, budiste in šintuiste. Izkupiček od prodanih vstopnic in zbiranja sredstev preko kratkih telefonskih sporočil je namenjen ustanovama Scholas occurentes in P.U.P.I. Prva ima sedež na Papeški akademiji znanosti v Vatikanu in je vzgojna mreža, ki jo prek akademije podpira tudi papež Frančišek, njen namen pa je uporaba tehnologije, umetnosti in športa za spodbujanje družbene integracije ter kulture srečanja. Druga je neprofitna organizacija, ki sta jo pred več kot desetimi leti ustanovila Paula in Javier Zanetti, namen ustanove pa je poleg pomoči otrokom v težkih razmerah spodbujati in podpirati programe posvojitve na daljavo.

»Uspešno nocojšnjo tekmo« je nogometašem med včerajšnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja v Vatikanu zaželel tudi papež Frančišek.

Vir: Kathpress / Radio Ognjišče
Foto: splet / RO

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh