Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Noseča pri 14, tik pred splavom, je zagledala UZ posnetek hčerke

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 30. 09. 2022 / 10:39
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.09.2022 / 13:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Noseča pri 14, tik pred splavom, je zagledala UZ posnetek hčerke
Mlada mamica Zayda s hčerko Dalio. FOTO: FB/Zayda Carpenter

Noseča pri 14, tik pred splavom, je zagledala UZ posnetek hčerke

Ameriška dijakinja Zayda Carpenter je zanosila pri štirinajstih letih. Prepričana je bila, da je njeno življenje uničeno.

Nato pa je na kliniki za nosečnice v Združenih državah Amerike videla ultrazvočne posnetke svojega otroka. Zayda in njen fant Cole sta se odločila, da otroka ne bosta ubila, kar je bil njun prvotni načrt. Študentka zdaj v kolumni v reviji The Federalist pripoveduje, kaj ji je pred tremi leti povsem spremenilo življenje.

Obisk krajevnega centra za pomoč nosečnicam je Zaydini hčerki rešil življenje.

O splavu pred tem ni veliko premišljevala. Da se zanj na koncu ni odločila, ji je precej pomagala tudi babica. Spodbudila jo je, naj obišče krajevni center za pomoč nosečnicam in ta obisk je Zaydini hčerki rešil življenje.

Tudi mladi očka Cole je z veseljem sprejel novo življenje. FOTO: FB/Zayda Carpenter

»Najprej sem pomislila: tega otroka ne morem imeti. Nato pa sem na črnem zaslonu videl nekaj, kar se je premikalo. Videl sem roke in noge, ki so se počasi premikale, in stranski obris majhnega otroškega obraza. Obraza svojega otroka. Spreletelo me je: to je moj otrok in jaz sem njegova mati. Kako bi ne mogla ljubiti svojega otroka in ga zaščititi?«

Kako bi ne mogla ljubiti svojega otroka in ga zaščititi?

Pri odločitvi sta jo takrat podprla tudi njena družina in fant. Mala Delia je danes stara dve leti in pol. Vsakokrat, ko se Zayda zazre v njene oči, pomisli na to, da je dekličino življenje vredno vsake žrtve.

Nalaganje
Nazaj na vrh