Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Notranja ministrica Tatjana Bobnar bo podala odstopno izjavo

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 07. 12. 2022 / 15:22
Oznake: Politika, Stranke, Vlada
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.12.2022 / 15:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Notranja ministrica Tatjana Bobnar bo podala odstopno izjavo
Tatjana Bobnar bo, kot kaže, zapustila ministrski stolček. FOTO: Bor Slana/STA

Notranja ministrica Tatjana Bobnar bo podala odstopno izjavo

Nekaj več kot tri tedne po tem, ko je uspešno prestala poskus interpelacije, je ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar napovedala, da bo podala odstopno izjavo.

Kot so za STA potrdili na notranjem ministrstvu, bo Tatjana Bobnar, kot je zapisala v pismu predsedniku vlade Robertu Golobu, odstopno izjavo podala po vrnitvi iz Bruslja, kjer se do petka mudi na zasedanju notranjih ministrov, na katerem bodo med drugim odločali tudi o vstopu Hrvaške, Romunije in Bolgarije v schengensko območje.

Namignila na politične pritiske na policijo

Da bi lahko prišlo do sprememb na čelu ministrstva za notranje zadeve, je jasno, odkar je počilo med njo in premierjem, ker je predlog Bobnarjeve za imenovanje Boštjana Lindava za generalnega direktorja Policije s polnim mandatom naletel na gluha ušesa. Ministrica je pri tem namignila tudi na politične pritiske na policijo z izjavo, da se mora politika končati pred vrati šefa policije.

Golob potrdil razhajanje v pogledih

Da bo na tem stališču vztrajala, čeravno bi jo to stalo ministrskega stolčka, je še napovedala minuli petek. Predsednik vlade Robert Golob je po ponedeljkovem sestanku z Bobnarjevo potrdil, da se »razhajata glede očitkov o politizaciji dela policije« ter od nje in Boštjana Lindava zahteval pojasnila o domnevnih pritiskih na policijo, ki jih je danes tudi prejel.

Premier naj bi se odzval danes popoldne

Tajno poročilo v. d. generalnega direktorja Policije naj bi bilo zelo podrobno z vključenimi konkretnimi imeni, kdo je v času mandata Golobove vlade izvajal pritiske na delo policije, medtem ko naj bi bilo ministričino poročilo splošnejše, je poročal Večer. Po informacijah STA naj bi se premier Golob na napovedano odstopno izjavo odzval danes popoldne.

Prva ministrska sprememba

Če bo odstopna izjava sprejeta, bo Tatjana Bobnar, nekdanja generalna direktorica in prva ženska na čelu slovenske policije, prva iz ministrske ekipe pod vlado Roberta Goloba, ki se bo predčasno poslovila s funkcije, ki jo je nastopila 1. junija letos. Bobnarjeva, ki so jo v zadnjih dneh podprli v SD (Levica pa se je distancirala), sicer v ministrski ekipi zastopa strankarsko kvoto Gibanja Svoboda.

Kupi v trgovini

Ne živite od laži
Filozofija in esejistika
34,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh