Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nov francoski film, ki si ga želi ogledati tudi papež

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 30. 01. 2024 / 12:35
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2024 / 14:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nov francoski film, ki si ga želi ogledati tudi papež
Ustvarjalci filma so se v Vatikanu srečali s papežem Frančiškom. FOTO: FB/Sacerdoce, le film

Nov francoski film, ki si ga želi ogledati tudi papež

Papež Frančišek si je med srečanjem z režiserjem in igralci ogledal napovednik novega francoskega filma z naslovom »Sacerdoce«, »Duhovniki«, in izrazil željo, da si želi film ogledati tudi sam.

V Vatikanu imajo majhno »kinodvorano« v veliki stavbi, imenovani Palazzo San Carlo, Palača sv. Karla, ki stoji med Domom sv. Marte, kjer živi papež Frančišek, in vatikanskim sodiščem. Do kinodvorane se je treba povzpeti po nekaj stopnicah in vstopiti skozi steklena vrata Vatikanskega urada za finančni nadzor (ASIF).

Film Sacerdoce iskreno in pod nekonvencionalnim zornim kotom prikazuje življenje štirih duhovnikov v Franciji in francoskega misijonarja na Filipinih.

Več uradnikov rimske kurije se je sredi letošnjega januarja v malem kinu pridružilo skupini francoskih duhovnikov in bogoslovcev, ki študirajo in delajo v večnem mestu, da bi si ogledali film Sacerdoce o duhovnikih, ki ga je francoski režiser Damien Boyer javnosti predstavil v lanskem oktobru, poroča spletni portal La Croix International.


Boyer in štirje od petih duhovnikov, ki nastopajo v dokumentarnem filmu, so se nekaj ur pred predvajanjem srečali s papežem Frančiškom. V nekem trenutku med dvajsetminutnim pogovorom so argentinskemu papežu pokazali kratek napovednik filma s španskimi podnapisi. »Rad bi ga videl,« je po navedbah LCI dejal Frančišek. Film Sacerdoce iskreno in pod nekonvencionalnim zornim kotom prikazuje življenje štirih duhovnikov v Franciji in francoskega misijonarja na Filipinih.

87-letni voditelj Katoliške cerkve je bil med srečanjem videti zamišljen. Ko so ga duhovniki vprašali o njegovi največji skrbi za svet, je brez oklevanja odgovoril: »Usoda otrok,« posebej tistih, ki so ujeti v »tretjo svetovno vojno, ki se odvija po kosih« in jo sam neutrudno obsoja že od začetka svojega pontifikata.

Frančišek, ki sanja o miru za ves svet, svojim najbližjim sodelavcem pogosto pove, da ga preganjajo odsotni obrazi teh otrok, ki se ne morejo več smejati, ker v sebi nosijo tragedijo vojne.

Nalaganje
Nazaj na vrh