Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nov raziskovalni uspeh dijaka ŠKG

Za vas piše:
K. C.
Objava: 07. 10. 2012 / 17:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nov raziskovalni uspeh dijaka ŠKG

Dijak ŠKG Tim Prezelj se je izkazal na Evropskem srečanju mladih raziskovalcev v Bratislavi. Prejel je posebno nagrado: enotedenski seminar na elitni znanstveni ustanovi v Nemčiji.

Ponovno lahko poročamo o lepem uspehu dijaka Škofijske klasične gimanzije v Šentvidu. Tim Prezelj je pred dvema letoma pripravljal seminarsko nalogo na Kemijskem inštitutu pod mentorstvom univ. dipl. mikrobiologinje Alje Oblak in profesorice biologije na Škofijski klasični gimnaziji Ane Bavec. Naslov naloge je bil Priprava himernega proteina tirozinaza – TLR4 kot potencialnega cepiva proti melanomu.

S to seminarsko nalogo je najprej zablestel na regijskem, nato pa še na državnem tekmovanju mladih raziskovalcev Slovenije, na katerem je svojil prvo mesto na področju biologije in zlato priznanje. Kasneje je bil zaradi izjemnosti svojega raziskovalnega dela, ki daleč presega gimnazijsko raven, povabljen na Evropsko srečanje mladih raziskovalcev European Union Contest For Young Scientists 2012, ki je pred kratkim potekalo v Bratislavi.

Tudi na Slovaškem je Tim s svojo seminarsko nalogo navdušil strokovno žirijo in bil nagrajen z enotedenskim seminarjem na European Molecular Biology Laboratory v Heidelbergu (Nemčija), ki velja za eno vodilnih raziskovalnih ustanov s področja molekularne biologije in biokemije na svetu.

V uredništvu Mladega vala Timu čestitamo in mu želimo še veliko raziskovalnih uspehov.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh