Zapri
Iskanje

Nov raziskovalni uspeh dijaka ŠKG

Za vas piše:
K. C.
Objava: 07. 10. 2012 / 17:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Nov raziskovalni uspeh dijaka ŠKG

Dijak ŠKG Tim Prezelj se je izkazal na Evropskem srečanju mladih raziskovalcev v Bratislavi. Prejel je posebno nagrado: enotedenski seminar na elitni znanstveni ustanovi v Nemčiji.
Ponovno lahko poročamo o lepem uspehu dijaka Škofijske klasične gimanzije v Šentvidu. Tim Prezelj je pred dvema letoma pripravljal seminarsko nalogo na Kemijskem inštitutu pod mentorstvom univ. dipl. mikrobiologinje Alje Oblak in profesorice biologije na Škofijski klasični gimnaziji Ane Bavec. Naslov naloge je bil Priprava himernega proteina tirozinaza – TLR4 kot potencialnega cepiva proti melanomu.

S to seminarsko nalogo je najprej zablestel na regijskem, nato pa še na državnem tekmovanju mladih raziskovalcev Slovenije, na katerem je svojil prvo mesto na področju biologije in zlato priznanje. Kasneje je bil zaradi izjemnosti svojega raziskovalnega dela, ki daleč presega gimnazijsko raven, povabljen na Evropsko srečanje mladih raziskovalcev European Union Contest For Young Scientists 2012, ki je pred kratkim potekalo v Bratislavi.

Tudi na Slovaškem je Tim s svojo seminarsko nalogo navdušil strokovno žirijo in bil nagrajen z enotedenskim seminarjem na European Molecular Biology Laboratory v Heidelbergu (Nemčija), ki velja za eno vodilnih raziskovalnih ustanov s področja molekularne biologije in biokemije na svetu.

V uredništvu Mladega vala Timu čestitamo in mu želimo še veliko raziskovalnih uspehov.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh