Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova brošura nakazuje poti iz življenjske krize

Objava: 04. 05. 2009 / 15:15
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nova brošura nakazuje poti iz življenjske krize

Nov ‘Vodič po krizi’ dunajskega Katoliškega družinskega združenja in Družinske točke dunajske nadškofije

Dunajsko Katoliško družinsko združenje in Družinska točka dunajske nadškofije sta v sodelovanju izdali brošuro z naslovom ‘Vodič po krizi. Rešitve, vzroki in kontakti.’ Brošuro so predstavili na včerajšnj tiskovni konferenci na Dunaju, po ‘Vodiču po zakonskem življenju’ in ‘Vodiču po vzgoji’ pa je to tretja knjižica v vrsti brošur s praktičnimi nasveti za kristjane.


O krizi / krizah je zadnje čase veliko govora in ljudje so prestrašeni, je na tiskovn konferenci povedal avtor ‘Vodiča po krizi’ Andreas Cancura, sam oče petih otrok. Namen te brošure je bil, da bi znali v krizi videti priložnost in prepoznati različne možnosti, kako krizo premostiti. V brošuri so tematsko obdelana poglavja najbolj ‘kriznih’ življenjskih obdobij, kot so puberteta, ‘kriza’ srednjih let, težave v medsebojnih odnosih, kriza vere, pa tudi ‘pregorevanje’, torej prevelika angažiranost na različnih življenjskih področjih. Dodano je tudi poglavje z napotki za ravnanje v trenutni gospodarski in okoljevarstveni krizi.

Obširno poglavje je namenjeno težavam, značilnim za obdobje otroštva in najstništva; psihiater za otroke in mladino iz dunajske splošne bolnišnice obravnava motnje spanja in prehranjevanja, samopoškodbe, tike, ter sindrom hiperaktivnosti in pomanjkanja pozornosti.‘Vodič po krizi’ nudi tudi številne napotke, kam se ljudje lahko zatečejo po pomoč.

Dunajski nadškof kardinal Christoph Schönborn je v spremni besedi zapisal, da je značilnost verujočih kristjanov v tem, da v kriznem obdobju ne izgubijo upanja; vera daje človeku zanesljivost in pogum, da se v zahtevnih življenjskih obdobjih uspešno postavi na lastne noge.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh