Zapri
Iskanje

Nova, dvojna številka Družine vabi k branju

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 06. 2013 / 20:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Nova, dvojna številka Družine vabi k branju

Nova, dvojna številka Družine vabi k branju
Spoznajte letošnje novomašnike in jubilante ter posezite po junijski številki priloge Slovenski čas!
Tokratna dvojna številka Družine je posvečena letošnjim novomašnikom in duhovnikom, ki obhajajo okrogle jubileje mašniškega posvečenja. Cerkev v Sloveniji se letos veseli enajstih novomašnikov, dva med njimi sta povezana s skupnostmi v svetu (Argentina) oz. zamejstvu (Trst). Med jubilanti boste bralci spoznali deset zlatomašnikov, šest bisernomašnikov, tri diamantnomašnike in dva železnomašnika. Uvodnik na naslovnici tokrat prihaja izpod peresa letošnjega zlatomašnika, upokojenega koprskega škofa Metoda Piriha.

Obiskali smo eno izmed družin letošnjih novomašnikov, ki v pogovoru lepo pričuje o svojem poslanstvu. Zanimivo branje ponujajo odlomki iz pridige škofa Antona Vovka na novi maši v Retečah pri Škofji Loki leta 1956, pa tudi pričevanja osmih duhovnikov, ki skupaj prepevajo v oktetu Oremus – pri založbi Družina so izdali zgoščenko s sakralnimi in domovinskimi pesmimi. Še en vpogled v zgodovino predstavlja zapis o šopkih za novomašnike.

Družina se je udeležila tradicionalnega 45. romanja bolnikov, ostarelih in invalidov na Brezje, direktor podjetja pa se ob prazniku, ko je naša domovina postala država, sprašuje, ali smo se 'slovenski kristjani sposobni v različnosti zediniti v bistvenem'. Slovenske družine so preživele duhovno bogat konec tedna na Rogli, od koder vam predstavljamo reportažo s 7. festivala družin.

Več zapisov je posvečenih letošnjemu diamantnemu mašniku, ki je nedavno obhajal tudi devetdesetletnico življenja, dolgoletnemu glavnemu in odgovornemu uredniku ter upravniku Družine dr. Ivanu Merlaku. V pogovoru s Silvestrom Čibejem boste izvedeli, kaj se zgodi, ko duhovnika obišče bolezen. Na straneh kristjanov v javnosti pa lahko berete o stanju verske svobode v Sloveniji.

Tudi strani Mladega vala so posvečene letošnjim novomašnikom, med slovenskimi župnijami pa predstavljamo tisočletni utrip župnije Šmartno pri Litiji. V cvetličarskem kotičku boste našli koristne nasvete, kako okrasiti cerkev za novo mašo.

Prijazno povabljeni k branju!


Foto: Tatjana Splichal


Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Duhovna rast
21,00€ Poglej izdelek: Prenovitev
Nalaganje
Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Za vas smo pripravili e-darilo: 

Recepti za piškote in pecivo Marka Čižmana: Sladka pika na i

Kliknite tukaj

Close