Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova evropska romarska pot Via Romea Germanica

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 11. 11. 2020 / 12:20
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.11.2020 / 12:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nova evropska romarska pot Via Romea Germanica

Več kot 2.200 km dolga pot vodi od Severnega morja do Rima.

FOTO: http://www.viaromeagermanica.com/

Romarska pot »Via Romea Germanica« je od Sveta Evrope prejela uradno potrdilo »Evropske kulturne poti«, so sporočili iz nemškega združenja »Rimska pot – opat Albert von Stade«. Zgodovinska pot, dolga več kot 2.200 kilometrov, že od 10. stoletja dalje vodi od nemškega mesta Stade ob Severnem morju prek Nemčije, Avstrije in Italije do Rima, kot romarska pot pa se v Evropi pridružuje Jakobovi in Martinovi poti, Via Francigena ter Poti sv. Olafa.

Starodavno romarsko pot, ki jo prvi opisuje opat Albert von Stade v svojih potovalnih zapisih iz leta 1237, so znova oživili s skupno željo, da bi v Evropi gradili mostove onkraj državnih meja. »Evropsko združenje Via Romea Germanica« (EAVRG) z narodnimi podružnicami v Nemčiji, Avstriji in Italiji si za to prizadeva že deset let, cilj teh prizadevanj pa je spodbujati »upočasnjen, trajnosten in duhovno spoštljiv turizem«.

Romanje od mesta Stade do Rima v 121 etapah naj bi v celoti znova obudili prihodnje leto, saj to v letošnjem letu preprečuje epidemija koronavirusa. Pod geslom »Romanje odpira obzorja« želijo pobudniki s tem prispevati k medkulturnemu in medverskemu dialogu v Evropi. Na dogodek so se že prijavili romarji z Norveške, iz Nemčije, Avstrije in Italije. Začetek je predviden 21. junija prihodnje leto v nemškem mestu Stade. (Internet: www.viaromea.de in www.viaromeagermanica.com)

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh