Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova imenovanja v Vatikanu

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 08. 01. 2013 / 08:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nova imenovanja v Vatikanu

Papež Benedikt XVI. je imenoval novega veleposlanika v Egiptu in novega vodjo vatikanskega knjigovodstva.

Papež Benedikt XVI. je devetinšestdesetletnega Jean-Paula Gobela, doslej veleposlanika v Iranu, imenoval za novega vatikanskega veleposlanika v Egiptu in delegata pri Arabski ligi, so minuli konec tedna sporočili iz Vatikana. Francoski škof bo na položaju nasledil britanskega izvedenca za dialog nadškofa Louisja Michaela Fitzgeralda, ki je delo veleposlanika v Egiptu opravljal od leta 2006, z dopolnjenimi petinsedemdesetimi leti pa je dosegel starostno mejo za upokojitev.

V luči težkega položaja kristjanov zaradi političnih sprememb v Egiptu in zaradi naraščajočega vpliva Muslimanske bratovščine velja položaj veleposlanika v Kairu trenutno za posebej zahtevnega. Univerza Al-Azhar v Kairu je januarja 2011 prekinila redne pogovore z vatikanskimi predstavniki in jih odtlej ni več obnovila.

Jean-Paul Gobel, ki prihaja iz kraja Thonon v bližini vzhodnofrancoskega mesta Annecy, je leta 1974 vstopil v diplomatko službo Svetega sedeža. Po razpadu Sovjetske zveze je kot prvi predstavnik Vatikana prišel v Armenijo in Gruzijo, kjer je vzpostavil diplomatske strukture in bil leta 1993 imenovan za prvega apostolskega nuncija na tem območju. Kasneje je prevzel veleposlaništvo za več zahodnoafriških držav. Od leta 2001 do premestitve v Teheran je Sveti sedež zastopal v Nikaragvi.

Kot so še sporočili iz Vatikana, je papež Benedikt XVI. imenoval tudi novega vodjo vatikanskega knjigovodstva. Ta položaj bo prevzel Antonio Chiminello, doslej namestnik vodje knjigovodstva Vatikanske države. 'Uprava za knjigovodstvo' vatikanske vlade vodi osrednje knigovodstvo te mestne državice, med drugim je pristojna tudi za proračun papeškega gospodinjstva in za zaključne bilance. Italijan Chiminello bo na tem položaju nasledil svojega rojaka Eugenia Borgognonija.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh