Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova katoliška televizija na Hrvaškem že s 500.000 gledalci

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 01. 2016 / 09:42
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nova katoliška televizija na Hrvaškem že s 500.000 gledalci

»Laudato TV« deluje s pomočjo darov, oglaševanja, pokroviteljev in tujih ustanov.

Ob lanskem božiču je na Hrvaškem pričela oddajati prva katoliška televizija, »Laudato TV« (LTV), ki je v dveh tednih pridobila že pol milijona gledalcev, kot je v pogovoru za hrvaški katoliški časnik Glas Koncila sporočila Ksenija Abramović, direktorica televizije. Prva programska točka nove televizije je bila božična poslanica zagrebškega nadškofa, kardinala Josipa Bozanića.



»Laudato TV« je zasebna pobuda. Poleg Abramovićeve je med pobudniki tudi združenje »Ime dobrote«, s podporo hrvaških škofov. Kot navaja Glas Koncila, so številni katoličani na Hrvaškem izrazili željo, da bi imeli narodni televizijski kanal, ki bi poročal o dogodkih iz življenja Cerkve. LTV je pridobil dovoljenje agencije za elektronske medije za prenos preko satelita, kabelskega sistema in interneta za naslednjih deset let. Program nove televizije lahko hrvaški gledalci spremljajo preko hrvaškega Telekoma (MaxTv, Kanal 503), Iskon TV (Kanal 138), TV Start in TV Fun (Kanal 140). Gledalci v Bosni in Hercegovini imajo dostop do televizije preko HT ERO-NET na HOME.TV.

V središču programa LTV je družinska in mladostniška tematika, predvsem pa verske oddaje na temo pojmovanja Boga, katoliške Cerkve, človeškega življenja in družbenih dogodkov z vidika vernikov. »Odprti smo tudi za sodelovanje z drugimi verskimi skupnostmi pri spodbujanju ekumenizma in medverskega dialoga. Naša želja je, da bi naše vsebine – ki jih produciramo pod geslom »Resnično, dobro in lepo« - sprejemali vsi ljudje dobre volje«, pojasnjuje Abramovićeva. Vsak teden bo prenos papeževe splošne avdience v okviru oddaje »Papež z nami«, v lastni produkciji pa so na programu kuharska in športna oddaja ter oddaja o aktualnih družbeno-političnih temah. LTV pripravlja tudi lastne dokumentarce, ki naj bi osvetlili »težka obdobja hrvaške zgodovine«.

Televizija bo dnevno sprva predvajala pet ur programa, med 18. in 23. uro, ponovitve pa so v dveh delih na sporedu naslednji dan.

Medijski projekt se financira s sredstvi tujih ustanov, ki na medijskem področju podpirajo južnoevropske države, z darovi, oglaševanjem, s pokrovitelji in t.i. »Klubom prijateljev LTV«. Člani tega kluba so številna podjetja, fizične osebe, redovne skuposti in župnije. Kot navaja Glas Koncila, uporabniki ameriškega portala »About.com« portal LTV, »laudato.hr«, marca lani izbrali za drugega najboljšega med njim znanimi katoliškimi portali na svetu.

Vir: Kathpress / www.glas-koncila.hr
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh