Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova mazaška akcija na avstrijskem Koroškem

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 25. 01. 2021 / 06:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.01.2021 / 08:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nova mazaška akcija na avstrijskem Koroškem

Nova mazaška akcija na avstrijskem Koroškem

Neznanci so premazali slovenski napis na šestih tablah v občini Dobrla vas.

Neznani storilci so ponovno oskrunili dvojezične table. FOTO: LPD



Ni še minil teden od mazaške akcije neznanih storilcev na avstrijskem Koroškem, ki so s črno barvo premazali dvojezične krajevne napise na tablah oziroma slovenska imena krajev na njih v Pliberku in Škocjanu v Podjuni, že so vandali minuli konec teden ponovno udarili.

Deželni glavar: Popolnoma nesprejemljivo!

Tokrat so se v noči s sobote na nedeljo lotili šestih krajevnih tabel v občini Dobrla vas in s črnim razpršilom premazali slovenski napis. »Živimo v 21. stoletju v osrčju Evrope. Takšno ravnanje je za našo odprto družbo popolnoma nesprejemljivo,« je poudaril koroški deželni glavar Peter Kaiser.

Koroška, dežela raznolikosti in večjezičnosti

Dodal je, da je treba tovrstna dejanja najostreje obsoditi, storilce pa najti in ustrezno sankcionirati. »Koroška je dežela raznolikosti in večjezičnosti – ozkoglednost, nespametnost in ideje iz preteklosti nimajo na tem območju več kaj iskati,« je bil jasen deželni glavar Kaiser.

Minister Logar obžaloval in obsodil

Že minuli teden je mazaške akcije na avstrijskem Koroškem v imenu ministrstva na seji odbora državnega zbora za zunanjo politiko obžaloval in obsodil zunanji minister dr. Anže Logar, ki je še izrazil upanje, da mazaška akcija ni povezana s februarskimi lokalnimi volitvami na Koroškem.

Dopis veleposlanice na Dunaju

Slovenska veleposlanica na Dunaju Ksenija Škrilec pa je pisala avstrijski ministrici, pristojni za manjšine, Susanne Raab, dopis pa v vednost poslala tudi zunanjemu ministru Alexandru Schallenbergu. Izrazila je pričakovanje, da bodo avstrijske oblasti vandalizem obsodile in preiskale, kdo je akcijo naročil in izvedel.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh