Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Nova okrožnica sodi pod vzglavnik vsakega menedžerja’

Objava: 22. 07. 2009 / 06:44
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Nova okrožnica sodi pod vzglavnik vsakega menedžerja’

Ugledni nemški poslovnež o etiki v gospodarstvu

Nova socialna okrožnica papeža benedikta XVI. po besedah uglednega nemškega poslovneža Dietra Vogla ‘sodi pod vzglavnik vsakega menedžerja’. Papež ima popolnoma prav, ko izraža zahtevo po stanovitnem, na človeka osredotočenem gospodarstvu, je Vogel povedal v pogovoru za nemški časopis. Pri številnih prdstavnikih t.i. gospodarske elite so se namreč ‘že izbrisale meje, kaj smejo in česa ne smejo početi’. In prav v tem leži vzrok za trenutno svetovno gospodarsko krizo.

Kot primer prekoračenih meja Vogel navaja zahteve po plačilu različnih predstojnikov, ki so v preteklih letih dosegle neverjetne vsote. Vsak predsednik nadzornega sveta bi moral reči: pri tem pa jaz ne bom sodeloval, pojasnjuje Vogel. Sam zdaj sicer vidi možnosti za dober razvoj občutka odgovornosti pri najvišjih predstavnikih gospodarstva, zaveda pa se, da tega občutka pri posamezniku ne moremo doseči, če ga zgolj z zakonom predpišemo kot zahtevo po eni izmed lastnosti dobrega menedžerja.

Kot pravi Vogel, nobena pametna država ne funkcionira, če njena gospodarska elita ne predstavlja moralnega zgleda za vse ostale. Ostaja pa upanje, pravi, da bo ta ‘nastavek novega’, torej papeževa nova okrožnica, sčasoma prinesla ‘trajno rešitev gospodarske krize’.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh