Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova pastirska palica za papeža

Objava: 30. 11. 2009 / 10:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nova pastirska palica za papeža

Palica je darilo rimskega dobrodelnega združenja ‘Krožek svetega Petra’

Papež Benedikt XVI. je ob začetku novega cerkvenega leta zamenjal svojo pastirsko palico: nova palica je z 2,53 kilograma za 600 gramov lažja od tiste s srebrnim razpelom, ki jo je sveti oče ob nastopu papeške službe prevzel od svojega predhodnika Janeza Pavla II. Od lanske cvetne nedelje je Benedikt XVI. uporabljal pastirsko palico papeža Pija IX. Iz leta 1877.

Novo, z ‘vitkejšimi’ merami za nošenje lažjo palico lahko z vso pravico imenujemo ‘palica Benedikta XVI.’, je pojasnil papežev ceremonjer Guido Marini. V sredini križa na vrhu 1,84 metra visoke palice je upodobljeno velikonočno jagnje, na štirih konicah križa pa so medaljoni s podobami štirih evangelistov. Kraki križa so okrašeni z vzorcem ribiške mreže, ki simbolizira poklic svetega Petra. Na hrbtni strani so Jezusov monogram in podobe cerkvenih očetov zahodne in vzhodne Cerkve – Avguština in Ambroža ter Atanazija in Janeza Krizostoma. Na obroču pod križem je vgravirano ime Benedikta XVI., krogla na križu pa prikazuje njegov grb.

Palica, ki za razliko od predhodnice iz 19. stoletja ni okrašena z dragimi kamni, je darilo rimskega dobrodelnega združenja ‘Krožek svetega Petra’ (‘Circolo San Pietro’).

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh