Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova spletna stran o papežu Benediktu XVI.

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 05. 2021 / 12:31
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.01.2023 / 06:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nova spletna stran o papežu Benediktu XVI.

Nova spletna stran o papežu Benediktu XVI.

Cilj je izgradnja digitalnega in mednarodnega znanstvenega portala v več jezikih.

Upokojeni papež Benedikt XVI. FOTO: Vatican Media

Ob letošnjih binkoštih je zaživel nov spletni portal o življenju in delu papeža Benedikta XVI. Upokojeni voditelj Katoliške cerkve je bil s projektom seznanjen in je vanj privolil, so po navedbah avstrijskega Kathpressa sporočili iz ustanove za katoliško publicistiko v Würzburgu. Njihov cilj je izgradnja digitalnega in mednarodnega znanstvenega portala pod naslovom www.benedictusXVI.org v več jezikih. Delo Josepha Ratzingerja/Benedikta XVI. naj bi dolgoročno posredovali prek akademskih ciljnih skupin, omenjena ustanova pa v ta namen sodeluje z regenburškim inštitutom papeža Benedikta XVI.

Spletna stran v nemškem jeziku zaenkrat vsebuje nekaj osnovnih besedil nekdanjega papeža, v načrtu pa je, da bodo vsebino nenehno dopolnjevali. Bralcem so že na voljo Benediktovi nagovori med obiski v Nemčiji v letih 2005, 2006 in 2011, vsak s teološkim uvodom drugega avtorja. Poleg tega je objavljenih že več pridig in zavihek »Benedikt-ABC« s temeljnimi izrazi krščanske vere, kot so »dvom«, »vstajenje« in podobno. Stran vsebuje tudi bogat album s fotografijami.

V kratkem naj bi po navedbah upraviteljev spletne strani zaživela tudi njena angleška različica, načrtovane pa so tudi vsebine v francoskem, španskem, italijanskem, portugalskem, kitajskem in arabskem jeziku.

Obletnica škofovskega posvečenj Josepha Ratzingerja

Danes mineva tudi 44 let od škofovskega posvečenja Josepha Ratzingerja, ki ga je upokojeni papež prejel 28. maja 1977 v münchenski stolnici, potem ko ga je tedanji papež Pavel VI. (1963–1978) 24. marca istega leta imenoval za nadškofa v Münchnu in Freisingu.


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh