Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova stalna razstava v berlinskem Judovskem muzeju

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 19. 08. 2020 / 08:02
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.08.2020 / 08:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nova stalna razstava v berlinskem Judovskem muzeju

Razstava ni urejena kronološko, temveč tematsko.

Foto: splet / Wikipedia

V berlinskem Judovskem muzeju so uredili novo stalno razstavo, poroča STA. Širša javnost jo bo imela priložnost videti v nedeljo, ko bodo po dveh letih in pol od zaprtja znova odprli muzej v berlinskem okrožju Kreuzberg.

V muzeju v poslopju, zgrajenem po načrtih arhitekta Daniela Libeskinda, je predstavljeno življenje Judov v Nemčiji tako v preteklosti kot danes. Razstava združuje okoli 1.000 eksponatov, življenje Judov, njihova kultura in vera pa so predstavljeni tudi s pomočjo multimedije.

Po besedah direktorice muzeja Hetty Berg je spodbujanje razumevanja pomembno predvsem med mlajšo generacijo, saj je antisemitizem v Nemčiji trenutno v porastu. Pomemben del razstave je seveda holokavst, toda, opominja Hetty Berg, življenje v Nemčiji se ni ustavilo v tistem trenutku. Izkušnja Judov po letu 1945 je po njenem prepričanju prav tako pomembna.

Kot poroča STA, je nemška vlada za ureditev razstave in novega muzejskega oddelka, namenjenega otrokom, namenila 30 milijonov evrov. Nova stalna razstava za razliko od predhodne ni urejena kronološko, temveč tematsko.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh